Når de fordrukne studenter kommer valsende ned fra studentervognen til tonerne af festhittet »Nede Mette« med en lunken øl i hånden og huen lidt på skrå, bliver de mødt de af den ene overdådige buffet efter den anden.
Forældrene går nemlig ikke ned på maden. Og det langt fra frikadeller, pizzasnegle og jordbær dyppet i chokolade, der bliver serveret alle steder.
Flere cateringfirmaer beretter om stigende interesse for vognkørsels-menuer, der består af fingerhapsere som »cremet andeleverparfait med et strejf af hindbær i luftig vandbakkelse«, »klassisk caprese med solmodne cherrytomater, frisk mozzerella og basilikum« eller »ishavsrejer med dild, tun med hummersmør og røget forel med tranebær«.
Hos Gorms catering har de allerede set en stigning på 50 pct. i antallet af bestillinger siden sidste år. Projektmanager, Louise Alling Skaarup-Nielsen, forklarer den eksplosive interesse med markedsføringen af menuerne.
»Indholdet er stort set det samme i alle vores menuer, for det varierer ikke, hvad folk kan lide. Det er dog de færreste, der bestiller en bryllupsmenu, hvis de ikke skal giftes. Så det handler egentlig bare om, at hvis man målretter titlen på en menu, klikker folk på det og får lyst til at bestille,« siger hun.
De seneste år har det også været muligt at bestille catering til studenterkørslen fra Meyers. Her melder Carl Johan Paulsen, direktør for Meyers Køkken, om, at antallet af kuverter har været støt stigende de seneste år.
»Når man har fået minifrikadeller for 20. gang i træk, smager de måske ikke så lækre mere. Forklaringen på, at flere forældre bestiller, skal findes i den convenience-trend, der er, hvor folk vil have hjælp til dejlig, varieret og overskuelig mad,« siger han.
Cateringfirmaet Smageriet tilbyder også deres kunder en studenterkørsel-menu, fortæller marketingchef Anita Kristoffersen.
»Vi har studentermenuer, fordi det er meget efterspurgt af vores kunder. Vi oplever stor interesse for netop det, og bestillingerne har været i vækst de seneste år.«
Uge 25 er lig med studenteruge, og Berlingske følger hele ugen fire kommende studenters vej til at få hue på hovedet.