Fredag aften mødtes venner, bekendte og naboer for at mindes Louise Borglit, som blev dræbt sidste fredag.

Den mørke og vinterkolde park i Herlev var næsten ikke til at kende, fordi så mange mennesker var mødt op for at støtte mindeceremonien. Frivillige og kommunen var gået sammen for at sende et kraftfuldt signal om, at folk ikke må frygte at bevæge sig rundt i Elverparken i Herlev i Storkøbenhavn.

Selvom der for en uge siden blev begået et tragisk mord.

Folk var nemlig samlet for at mindes 32-årige højgravide Louise Borglit, som blev fundet med alvorlige knivstik sidste fredag kl. 19.15. Hun blev forsøgt genoplivet i parken, men blev erklæret død på det sted, hun blev fundet.

Det bestialske drab skete, da hun var ude for at lufte sin søster og svorgers hund i Elverparken.

Mordet har sendt et chok gennem hele landet, og især i Herlev. Derfor var et par tusinde mennesker mødt op for sammen at danne en lyskæde til ære for Louise og hendes ufødte dreng, Lille P, som han blev kaldt.

Der var indkøbt 1.500 fakler, som i løbet af kort tid blev revet væk.

Interessen var helt ubeskrivelig stor, og arrangøren, Anita Jensen, kunne slet ikke forstå, at så mange var mødt op. Ligesom mange af de fremmødte og Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, var Anita Jensen tydeligt berørt af hele situationen.

Gerningmanden er ukendt og stadig på fri fod, selvom politiet søger med lys og lygte.

Men fredag aften gjorde et par tusinde mennesker så, hvad de kunne for at minde Louise Borglit og 'Lille P', der på tragisk vis ikke overlevede mordet på moderen.

Nedenfor ses billeder fra aftenen:

Mobil upload. Elverparken
Mobil upload. Elverparken Foto: Michael Bothager
Vis mere