Weekendens skybrud fortsætter med at skabe problemer. Nu advarer Københavns Energi om brandvarm damp, der står op fra byens underjordiske fjernvarmebrønde, hvor der fortsat ligger store mængder regnvand.

- Det er noget, man skal være opmærksom på i de kommende dage, når der igen kommer gang i fjernvarmen i Indre By. Man kan godt komme til skade, hvis man kommer i kontakt med kraftig dampudvikling, siger Torben Hamann, kommunikationsmedarbejder i Københavns Energi. Han forklarer, at størstedelen af vandet er blevet pumpet op fra kamrene, der rummer fjernvarmerørene, som bliver 200 grader varme, men der ligger stadig vand på bunden. Det er det vand, der bliver varmet op til kogepunktet og som kan stige op fra byens varmebrønde/riste – og man kan nemt blive skoldet, hvis man kommer i nærkontakt med den glohede damp.

SE DE VILDE BILLEDER: HER DRUKNER KØBENHAVN

Læs også: Vandmasser presser rotter op i toilettet

Cirka halvdelen af beboerne i Indre By i København - dem der forsynes af dampnettet - er fortsat uden varme og varmt vand. Torben Hamann kan ikke svare på, hvornår varmen vender tilbage til de berørte. Han skulle til møde om situationen senere mandag, hvorefter der forventes at være en tidshorisont. Københavns Energi skriver på sin hjemmeside: - Fjernvarmeledningerne befinder sig i kældrene, som mange steder i Indre By fortsat står under vand. Af sikkerhedshensyn er det ikke muligt at genetablere forsyningen før kældrene er tømt for vand. Herefter vil det være muligt gradvist at genetablere en normal varmeforsyning.