Den 18-årige gymnaiseelev Almedin Fejzic fra Halsnæs Kommune er blevet udvist af Danmark. Sigøjnerbossen Gimi Levakovic med 26 domme bag sig får lov at blive i landet. 'Jeg prøver ikke at tænke på det,' fortæller den unge mand selv.

Det var i tirsdags, at Udlændingestyrelsen afgjorde, at Almedin Fejzic og hans familie ikke kan få asyl i Danmark. Dermed er de nødt til at forlade landet og starte en tilværelse op i Bosnien, som familien forlod for tre år siden.

Almedin Fejzics kammerater på Frederiksværk Gymnasium har gennem forløbet kæmpet for at hjælpe deres kammerat. De har talt med medier og været aktive på Facebook. Lige lidt har det hjulpet. Som et sidste forsøg, er de i gang med at samle penge ind, så Almedin Fejzic kan blive i Danmark som udvekslingsstudent.

Almedin Fejzic bor hos sin dansklærer, som i lighed med kammeraterne har startet en indsamling til ham. Det samme har vennerne på nabogymnasiet Frederiksborg Gymnasium.

Selv er den unge mand fast besluttet på at få det bedste ud af de sidste dage:

»Jeg tænker bare på at lave lektier og være sammen med mine venner. Og have det sjovt,« siger Almedin Fejzic til BT. Han fortæller samtidig, at han efterhånden taler bedre dansk end bosnisk:

»Jeg er virkelig bagud med det bosniske sprog, efter jeg har været i Danmark i tre år - der er mange ting, har jeg glemt. Jeg taler næsten kun dansk, fordi jeg bor hos min tidligere dansklærer. Taler dansk 24/7,« siger han.

Samme dag som Almedin Fejzic og familien fik afslag på at blive i Danmark, afgjorde Øste Landsret, at sigøjnerbossen Gimi Levakovic slipper for at blive udvist af Danmark. Han har 26 domme bag sig - senest er han blevet dømt for våbenbesiddelse og trusler mod en familie. Almedin Fejzics kammerater står uforstående tilbage:

»Udvisningen faldt lige oven i, at sigøjnerbossen alligevel fik lov at blive i landet, og det er jo simpelthen så pinligt,« siger den 17-årige klassekammerat Frederikke Alling til Metroxpress.

Se tv-klippet over denne artikel. Her har BT mødt Almedin Fejzic til en snak om sin situation. Blandt andet kan du høre, hvad han kommer til at savne mest ved at bo i Danmark.

Læs meget mere i BT fredag.