Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sikkerheden var langt fra god nok, da radiostationen P3 lørdag fejrede sig selv med en fest, der endte med at koste en 32-årig mand livet og kvæstede en anden.

Det siger en af de musikere, der spillede ved arrangementet, der blev afholdt på Trekroner Fort ud for København.

Samuel Hejslet optrådte som vikar-saxofonist for en af de fremmødte hitgrupper og fornemmede allerede tidligt, at store mængder alkohol og fæstningsøens glatte og stejle skrænter var en livsfarlig cocktail.

-Jeg gik og frygtede, at det ville gå galt. Det var meget indlysende, at det var farligt. Især når man bliver fuld. Det skulle jo bare et lille skred til, siger saxofonisten til mx.dk.

Omkring klokken 22 blev Samuel Hejslets bange anelser til virkelighed, da to personer tilsyneladende samtidig gled i det våde græs på en af Trekronerfortets volde og styrtede fire meter ned på en mængde store kampesten. Den ene – en 32-årig mand – omkom, mens en to år ældre mand fik kvæstelser og måtte på sygehuset. Han er fortsat indlagt, men er uden for livsfare.

Trods det musikeren betegner som en helt oplagt fare, kunne publikum ved den stort anlagte jubilæumsfest uhindret gå op på voldene, der vender ud mod Øresund, og det var uforsvarligt, mener han.

-Man kunne sagtens have lavet nogle afspærringer, hvor der stod ’ingen adgang.’ Der er ingen undskyldninger. De steder, hvor det var oplagt at afspærre, var der fri adgang. Det stemmer ikke overens med at lave så stort et arrangement. Når de sælger alkohol, kan man ikke bare ignorere, at hvis man falder ud, så dør man, siger Samuel Hejslet til mx.dk

BT har været i kontakt med saxofonisten, som ikke ønsker at uddybe udtalelserne.

DR afventer nu en redegørelse for de nærmere omstændigheder omkring ulykken og vil først, når den er klar, udtale sig i sagen.

Tidligere søndag lagde P3 en meddelelse på Facebook, hvor stationen udtrykker sin medfølelse med de pårørende og skriver, at de ansatte er dybt berørte af det skete. 

Andre læser også