Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen opfordrer nu afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal til at ændre deres beslutning om ikke at købe et juletræ.

- Jeg vil appellerer til, at man revurderer beslutning, for jeg synes det er en uklog beslutning, man har truffet. Og rigtig mange danskere synes det er en underlig beslutning, at man ikke kan finansiere et juletræ, når man kan finansiere en eidfest, siger Carsten Hansen.

Balladen i Egedalsvænge startede efter, at et smalt muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen stemte nej til, at bruge 7000 kr. på et juletræ, der ellers har været en årelang tradition i bebyggelsen. Tre dage forinden blev det besluttet, at bruge 60.000 kr til en eidfest.

Læs også:

Dansk Folkepartis Martin Henriksen sagde onsdag til BT, at han ville bede Carsten Hansen om at tage kontakt til bestyrelsen, for at få dem til, at ændre beslutningen. 

Læs også:

Carsten Hansen siger, at han ikke kan eller vil blande sig direkte, men han synes beslutningen er uheldig.

- Jeg forstår til fulde frustrationen hos mindretallet derude, der gerne vil have et juletræ, og jeg synes det er en underlig beslutning, der er truffet. Det at være med i et demokrati er også, at man tager hensyn til mindretallet, og det at være her i Danmark betyder også at man skal respektere danske værdier. Så jeg synes det er en uklog beslutning, de har truffet fordi det bliver delt op i os og dem. Så jeg er uforstående over, at man har truffet den her beslutning, siger han.

I stedet opfordrer han landets beboerforeninger til at overveje, hvordan de sammensætter bestyrelserne. 

- Det viser, at det er vigtig, hvem der stiller op til bestyrelserne. Det er et beboerdemokrati, så der er vigtigt at der er bredde i dem som stiller på til bestyrelsen, så man kan varetage alle interesser. Det er jo en del af demokratiet.