Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det tyder nu på, at Københavns Kommune kommer til at betale erstatning til 14-årig lam pige, men pigens familie tør ikke tro på det endnu.

Københavns Kommune har haft en ekstern advokat til at undersøge, om den kan udbetale erstatning til de to 14-årige piger, der styrtede ned ved Dronning Louises Bro på Nørrebro, da et råddent rækværk pludselig knækkede.  

Vurderingen fra advokaten lyder, at der kan være et juridisk grundlag til at udbetale erstatning, så dermed tyder det nu på, at der er en erstatning på vej til de to piger med Kommunen som afsender. 


 
Den 28. januar styrtede to 14-årige piger fire og en halv meter ned på en asfalteret cykelsti, da et rækværk knækkede.
 
Den ene af pigerne, Frida, brækkede ryggen og er nu lam fra livet og ned. Hendes veninde, Felicia, brækkede næsen og pådrog sig en kraftig hjernerystelse.  

Selvom det nu ser lyst ud, tør Birgitte Jersø, der er mor til 14-årige Frida, ikke tro på at en erstatning er lige på trapperne.

- Jeg har ikke rigtig nogen tillid til den forvaltning længere. Så jeg tør ikke tro på noget, før vi har det endeligt på skrift, siger Birgitte Jersø.

Hendes tvivl skyldes de forskellige meldinger, som Teknik- og Miljøforvaltningen er kommet med gennem de seneste uger. 

Københavns Kommune meldte for cirka en uge siden ud, at den ikke havde noget ansvar i sagen, men få dage senere, åbnede Kommunen alligevel en dør på klem for, at pigerne kunne få en økonomisk erstatning.  

Nu har Københavns Kommune så haft eksterne advokater til at kigge på den meget omtalte sag, for at undersøge muligheden for at udbetale erstatning til de to 14-årige piger.

- Jeg er glad for, at vores eksterne advokater vurderer, at der kan være tale om et erstatningsgrundlag. Jeg fornemmer, at der er stor politisk velvilje til at udbetale en erstatning. Men dette må ikke blive en politisk beslutning. Derfor skal vi være helt sikre på de juridiske vurderinger, før vi melder endeligt ud, siger Ayfer Baykal, Teknik- og Miljøborgmester. 

Det forventes, at en endelig afgørelse vil være klar på mandag. 
 
Birgitte Jersø håber på en snarlig afklaring, så familien kan lægge sagen bag sig.

- Jeg tør ikke glæde mig for tidligt. Det vi håber og ønsker er, at Kommunen kommer med en ordentlig og endelig løsning på det her på mandag, siger hun.

Andre læser også