Lyt til artiklen

Naser Khader er både samfundsdebattør og tidligere folketingspolitiker. Mellemøstekspert og klummeskribent i BT. Senior Fellow ved Hudson Institute i Washington og muslim. Og nu kan han også kalde sig teolog.

Torsdag morgen forsvarede han over en skype-forbindelse sin hovedopgave på studiet og blev belønnet med topkarakteren 12. Dermed fik han en mastergrad i teologi, der også er kendt som læren om den kristne Gud.

Men selv om Naser Khader har brugt de sidste fire år på at fordybe sig i kristendommen, har han ingen planer om at tage et supplerende kursus på Pastoralseminariet og søge job som præst i den danske folkekirke.

»Det er ikke fordi, jeg skal bruge det til noget specielt. Jeg har læst det af interesse og fordi, jeg altid har været meget optaget af livets store spørgsmål og nysgerrig i forhold til alle religioner og især islam og kristendommen,« siger Naser Khader.

Læs også:

At læse teologi har været en øjenåbner for Naser Khader, der blandt andet bruger sin viden om både kristendom og Islam, når han forsker i religionsfrihed på Hudson Institute, hvor han er tilknyttet som Senior Fellow, og når han skriver klummer og blog-indlæg til BT.

»Det at fordybe sig i en anden religion har gjort, at jeg har fået øjnene op for, hvad der er galt med min tro, og hvordan man kan gøre noget bedre. Så min religionskritik er ikke kun kritik, jeg også kommer med konstruktive forslag til, hvad man kan gøre ved problemerne,« siger Naser Khader, der har en ambition om at være med til at revolutionere islam, som han sammenligner med ’et håndværkertilbud’.

Læs også:

»Islam er i dyb krise og kan sammenlignes med et hus, der ligger i ruiner, som jeg gerne vil være med til at renovere. Og der kan man godt hente inspiration fra det kristne 'hus', som heller ikke var alt for smukt for tusinde år siden, hvor der var inkvisition, men som siden da er blevet et rigtig pænt hus,« siger Naser Khader.