Helt præcis hvor mange østeuropæiske chauffører, der bliver taget for at køre fulde rundt i det syd- og sønderjyske, er det ikke muligt at få oplyst.

Det oplyser lederen af lokalpolitiet i Aabenraa Jan Lambertsen over for BT, hvor han dog forsikrer, at man er opmærksomme på drukproblemerne i netop Padborg.

- Vi er klar over, at det store speditionsområde gør, at der kan være problemstillinger, hvor der er spiritus indblandet. For det er klart, at med de her ventetider, som chaufførerne har, så både spiser og drikker man selvfølgelig. Og når mange mænd samles, så kan de ting opstå.

Kontrol af og til

Lokale borgere hævder, at det er syv ud af ti, som kører fulde rundt, kan du genkende det billede?

- Nej, det kan jeg ikke genkende, for vi foretager af og til kontroller. Men jeg har da hørt det før. Men præcis hvor stort problemet er med fulde chauffører, er svært at oplyse, da vi ikke har nogen tal på det.

Ifølge de lokale, så kommer I ikke, når de tipper jer om spritkørslen. Er det rigtigt?

- Det er faktuelt forkert. Hvis der er nogen, der ringer om en spritbilist, så agerer vi.

Siden EU-udvidelsen mod øst i 2004 og frem til 2012 har fulde lastbilchauffører været skyld i 14 trafikulykker i Syd- og Sønderjylland. 11 af de 14 var med udenlandske chauffører ved rattet, og af disse var syv fra Østeuropa.