Hun har gået ledig i to et halvt år, siden hun blev uddannet SOSU-medhjælper, men det er nu slut for 23-årige Saria El-Safadi. Torsdag aften blev hun en af tre ledige, der fik et job i Aftenshowets Jobmatch på DR 1.

Siden i mandags har 30 ledige kæmpet om bare tre pladser på virksomhederne Aller Medier, Toms og Grundfos. Hver aften er der blevet tyndet ud i feltet af ledige indtil der torsdag aften kun var seks deltagere tilbage til de tre job. 

Og her var Saria El-Safadi en af de heldige og dygtige, da administrerende direktør i Toms Jesper Møller valgte hende som nyeste medlem af Toms-familien.

Så det var en forståeligt glad Saria, som BT snakkede med dagen efter.

Hvad tænkte du, da du fik at vide, at du havde fået jobbet?

- Jeg troede jo ikke på det til at starte med, og bad dem om at sige det en gang til. Jeg var helt chokeret. Ingen vidste fra starten af om man fik et job eller ej og jeg ville ikke være ked af det, hvis ikke jeg fik et, for så havde jeg fået oplevelsen med. Jeg er nået så langt med så mange dygtige mennesker, der har så mange kvalifikationer og erfaringer, så jeg kan ikke være andet en stolt over mig selv. Og så fik jeg oven i købet et arbejde. Det var prikken over i'et for mig, siger en glad Saria.

Hvad glæder du dig mest til når du starter?

- Jeg glæder mig i det hele taget til bare starte. Til at have noget at stå op til, smøre en madpakke og tage på arbejde. Det er en helt vildt dejlig følelse, siger hun.

Saria El-Safadi skal starte i deres produktion til januar og regner med, at hun senere kan få arbejdsopgaver andre steder i koncernen.

Til inspiration for andre ledige

Det var svært for Jesper Møller, at vælge sin medarbejder, men Sarias åbne sind gjorde, at valget faldt på hende.    

- Hun har en meget åben og direkte stil, og vi synes hun passer rigtig godt til kulturen på Toms. Nu handler det her rigtig meget om, at vurdere ansøgerne på personligheden. Og der kunne vi se, at hun med sin meget glade og direkte stil ville passe godt ind, siger direktøren.

Han mener Saria er et godt eksempel, der kan inspirere andre ledige til komme i arbejde.

- Hun er et rigtig godt eksempel på en, der er relativ ung, som siger 'Jeg har taget en uddannelse, men kan simpelthen ikke få job inden for den sektor jeg regnede med, så nu prøver jeg noget helt andet.' Det er en af de måder vi kan hjælpe arbejdsløse på. Det er, hvis vi kan inspirere dem til at prøve noget helt andet, siger han.