Charterbranchen frygter, at punktstrejker i de græske lufthavne giver ragnarok i det meget stramme rejseprogram.

- I dag og i morgen har lufthavnspersonalet i Grækenland bebudet punktstrejker. Det betyder, at de åbner og lukker lufthavnene, men de siger ikke hvornår. Det driller os utroligt meget, siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.

1200 danskere rejser til og fra Grækenland tirsdag, vurderer Stig Elling. Onsdag er tallet omkring 1000, og begge dage skal man regne med forsinkelser. Han er mest bekymret for weekenden. - Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det op mod 10.000 gæster, der skal ud og hjem.

Er der generalstrejke på det tidspunkt, er det noget rigtig skidt, fordi det kan lave ragnarok i vores meget stramme sommerprogram, siger Stig Elling. Stig Elling håber, at de græske øer bliver "fritaget" for punktstrejkerne.

- Vi appellerer til de græske myndigheder om at prøve at stoppe strejkerne. I det mindste frede de græske øer, hvor 95 procent af charterturisterne rejser til, siger han.

Danskerne har tilsyneladende ikke ladet sig forskrække af det økonomiske kaos i landet. Grækenland sælger på lige fod med de andre turistmål, og salgstallene er ikke dårligere end sidste år.

- Det er jo ikke sådan, at folk har tabt tilliden til Grækenland eller ikke vil derned. Men grækerne skal passe på deres turister, der er en stor indtægtskilde. I forvejen er vi en smule nervøse for, hvis landet går bankerot, siger Stig Elling.

Strejker eller ej. Alle gæster skal møde i lufthavnen som normalt, understreger Stig Elling. Grækenlands to største fagforbund har fra tirsdag morgen bebudet en 48 timers generalstrejke, der vil lamme store dele af den offentlige service og infrastruktur.

Det betyder blandt andet, at lufthavnspersonalet holder lukket i timevis, så der kun er åbnet for ankomster og afgange i kortere perioder.

Skal du til Grækenland? Er du i Grækenland? Har du problemer med rejsen? Skriv til B.T. HER eller 1929@bt.dk

Ritzau