Det danske politi har været på hårdt arbejde den seneste uge for at håndtere den store flygtningestrøm, der har nået Danmark. Men ifølge Politiforbundet mangler der opbakning fra både politikere og befolkning, for betjentenes indsats anerkendes ikke.

Det oplevede betjentene blandt andet, da de var nødt til at rydde flere motorvejsbroer, fordi der var borgere, der kastede sten efter de politifolk, der gik sammen med flygtningene på motorvejen. Det skriver Politiforbundet.

Men det er ikke kun Politiforbundet, der råber op. Det gør også Jesper Lillelund Simonsen fra Sydøstjyllands Politi. Fredag skrev han på sin Facebook-profil om de frustrationer, han sidder tilbage med efter en uge, hvor han sammen med sine kollegaer har arbejdet i døgndrift for at sikre den kaotiske situation.

I opslaget udtrykker Jesper Lillelund Simonsen sin frustration over, hvordan politibetjentene efter den seneste uges tumult på motorvejen, er blevet stemplet som ’de onde’.

»Politiet var onde, fordi vi tvang flygtninge til at gå på motorvejen i den varme med små børn. Det var det onde politi, som med få timers varsel trak i arbejdstøjet tidligt om morgenen for at køre til grænsen uden at vide, hvornår de ville komme hjem igen,« skriver Jesper Lillelund Simonsen i opslaget på Facebook.

Ifølge Politiforbundet er Jesper Lillelund Simonsen ikke alene med den opfattelse. Politiforbundet har modtaget flere henvendelser fra betjente, der føler sig trætte og frustrerede oven på den seneste uges hændelser.

Siden søndag har betjentene, da også stået over for en til tider uoverskuelig opgave, hvor flygtninge gik på motorvejen, nægtede at forlade togene, og private bilister kørte flygtninge over grænsen til Sverige.

Billedet af den danske politibetjent, der leger med en lille syrisk pige midt på E45, blev hurtigt delt på de sociale medier. 
Billedet af den danske politibetjent, der leger med en lille syrisk pige midt på E45, blev hurtigt delt på de sociale medier.  Foto: Claus Fisker
Vis mere

Jesper Lillelund Simonsens opslag på Facebook er allerede blevet delt mere end 3000 gange. I opslaget kommer han med flere eksempler på, hvordan det ’onde politi’ blandt andet har handlet.

»Det var det onde politi, som nægtede at anvende magt for at holde de mange flygtninge tilbage på Frøslev Skole, da de ikke ønskede at være der mere. Det var det onde politi, som udsatte sig selv for fare for at stoppe trafikken, da menneskemængden gik ned på motorvejen.«

»Det var de onde betjene, som gik 25 kilometer sammen med flygtningene for at sikre sig, at de kunne gå sikkert på motorvejen.«

»Jeg var den onde betjent, der bar Amir på fem måneder, da hans mor ikke kunne mere og bar ham i tre kilometer, mens hans mor drak alt det vand, jeg kunne give hende, så hun ville have væske nok i kroppen til at amme Amir næste gang.«

Kvinden, der netop er ankommet til Danmark, krammer en politibetjent og fortæller, at hun bliver i Danmark, hvor hun vil søge om asyl.
Kvinden, der netop er ankommet til Danmark, krammer en politibetjent og fortæller, at hun bliver i Danmark, hvor hun vil søge om asyl. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Betjenten fra Sydøstjyllands Politi, Jesper Lillelund Simonsen, er træt. Træt af kritikken fra omgivelserne. Træt af, at betjentenes indsats ikke bliver anerkendt. Træt af at være den onde betjent.

»Jeg er træt af at være det onde politi. Jeg er træt af at give mit hjerteblod for et job, jeg elsker og mest høre kritik af samfundet for det. Jeg er træt af at høre om kolleger, som møder 16 timers vagter for at få vagtplanen til at hænge sammen og kun er hjemme, når familien sover.«

»Men mest af alt er jeg bare træt …«

Opslaget på Facebook er blevet delt mere end 3000 gange, og Jesper Lillelund Simonsen har fået mange opmuntrende kommentarer. Kommentarer fra mennesker, der ikke ser ham som en ond betjent, men som roser ham og andre betjente for deres indsats den seneste uge.

Politiforbundet har meldt klart ud til politikerne, at de skal se at komme på banen med en langsigtet løsning på, hvordan strømmen af flygtninge og migranter skal håndteres. Som det er nu, mener Politiforbundet, at politikerne løber fra deres ansvar, og at det går ud over betjentene, der bliver ladt i stikken.