I løbet af dagen har debatten raset blandt BT's læsere, efter at nyheden om, at rygeloven bliver strammet, kom frem.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Regeringen vedtog i dag med støtte fra Enhedslisten en stramning af rygeloven, som betyder, at danskerne ikke længere må ryge på institutioner for unge under 18 år og heller ikke på enmandskontorer.

Lev livet!
Det har skabt debat blandt BT's læsere, der er uenige om lovens berettigelse. Nogle mener, det er direkte diskrimination af rygerne, at der atter bliver strammet på loven. Heriblandt en læser, som skriver under navnet Jens:

- Der er jo ikke nogle pædagoger, der sidder og ryger sammen med børn, så det er en unødvendig stramning af loven! Men man vil jo samtidigt forbyde rygning på arbejdspladser beregnet til en person er jo latterligt, det er et groft indgreb i folks personlige rettigheder.

- Hvorfor lider alle af kronisk dødsangst? Lev dog livet. Vi får ingen tak for at lade være, skriver Morten Jørgensen, som dermed er enig i, at flere forbud ikke vejen frem. Niels Nielsen er derimod meget begejstret.

Klamt!
- Endelig kan jeg komme hjem fra arbejde uden at stinke af røg - min chef ryger nemlig på hans en-mandskontor, og røgen siver selvfølgelig ud til os andre.

Også Lotte ser klare fordele i at forbyde rygning på udvalgte steder. Hun så dog gerne, at forbuddet var vinklet anderledes.

- Jeg havde håbet på et forbud på flere offentlige steder, såsom perroner. Hvorfor skal jeg stå i den ulækre røg om morgenen, når jeg venter på toget. Klamt! Rygerne kan ryge sig ihjel i deres eget hjem - men hold jer væk fra mig og mit helbred!

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.