Den sidste frokostbøf kan meget vel snart være langet over disken hos Jensens Bøfhus.

Restaurantkæden præsenterede for nylig regnskabet for 2016, og her var der ikke meget at klappe i hænderne over.

31 millioner kroner før skat lyder sidste års underskud på, og sammenlagt med de seneste tre års underskud i moderselskabet Jensens Food Group, runder det samlede underskud siden 2013 tæt på 130 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Det nye underskud bringer koncernens egenkapital ned på næsten 0 kroner, og den situation kan ende med at koste Jensens Bøfhus livet. I øjeblikket holdes de udelukkende i live af erhvervsbanken SEB, med hvem de i de seneste tre år har haft en låneaftale. Aftalen udløb oprindeligt ved årsskiftet, men er blevet forlænget frem til august i år.

Bøfhusets revisor, Deloitte, siger, at der er 'væsentlig usikkerhed' om fremtiden, for vælger SEB at lukke kassen i, kan det få fatale konsekvenser for Jensens Bøfhus.

»Så skal vi finde finansiering et andet sted, og hvis vi ikke kan det, er der ikke nogen virksomhed. Sådan er det,« siger ejer og direktør i Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen til Børsen.

I regnskabet for 2016 fremgår det, at restaurantkæden skylder SEB 160 millioner.

Sidste år var Jensens Bøfhus nødsaget til at lukke en række restauranter rundt om i landet, ligesom antallet af medarbejdere er faldet fra 713 til 676. Ligeledes er omsætningen dykket fra 813 millioner til 742 millioner kroner.

Palle Skov Jensen erkender da også, at det er ved at være sidste udkald, hvis Jensens Bøfhus fortsat skal eksistere.

»Vi kan ikke blive ved med at køre med underskud, Det kan ingen forretning. Men processen med at ændre forretningen har kostet langt mere, end jeg havde forestillet. Det er dyrt at lukke restauranter og sige farvel til ansatte. Men vi er tæt på målet, og tror på, at forretningen giver overskud i 2018,« siger Palle Skov Jensen til Børsen.

I et forsøg på at få rettet rettet skuden op, har Palle Skov Jensen netop ansat Dorte Gleie, som er tidligere direktør i 'Den Blå Planet'. Hun skal fremadrettet styre den daglige drift hos kædens i alt 44 restauranter.