Politi og brandvæsen kæmper mandag aften stadig med efterslukningen af en stor brand på hjørnet af Alliancevej og Teglholmsvej i Københavns Sydhavn, hvor et 430 millioner dyrt byggeprojekt står i flammer.

- Brandvæsnet arbejder stadig derude, og politiet er færdige med undersøgelserne for i aften, men vores brandafdeling skal derud i morgen, så vi kan endnu ikke sige, hvad branden skyldes, siger vagtchef ved Københavns Politi John Hansen.

Det er byggepladsen til Sydhavn Skole, der efter planen skulle stå klar i 2013 og huse op mod 1.000 elever, der netop nu er i brand. Politiet og brandvæsenet er massivt til stede i et forsøg på at få stoppet flammerne.

Ifølge vagtchefen har brandvæsnet dog udtalt sig om, at branden kan være påsat.

- Brandvæsnet siger, at de har fundet flere arnesteder, hvilket normalt kan betyde, at den er påsat, men det vil ve slet ikke udtale os om endnu, siger han.

Tidligere på aftenen forklarede vagtchefen bt.dk, hvordan situationen så ud ved byggepladsen.

- Det er en byggeplads i flere etager, der er gået i brand, så der er godt med flammer, siger Vagthavende ved Københavns Politi, Michael Poulsen til bt.dk.

Ilden har sendt en tyk røg ind over den omkringliggende bebyggelse, men i følge Københavns Politis indsatsleder på stedet, er der ingen grund til bekymring for beboerne.

- Der er ingen fare. Ikke noget vi har hørt om endnu. Vi skal nu have slukket ilden, og så skal vi have kontrol med det natten igennem, så det ikke blusser op igen. Vi tager herud i morgen med brandteknikerne for at fastslå årsagen til branden, siger han til Tv2 News.

Branden er opstået fire forskellige steder i det tre etager store byggeri.