Forsinkede flyafgange, lukkede veje og over 30 cm sne. Bornholm er endnu engang blevet hårdt ramt af den danske vinter

Og tirsdag fortsætter det med at sne på solskinsøen.

- I dag bliver der problemer, og jeg vil tro, der kan falde op til 10 centimeter sne, siger meteorolog ved TV2-vejret Michael Jarnvig.

Ifølge DMIs prognoser er der faldet 31 centimeter sne på østsiden, og det kraftige snevejr har natten til mandag og tirsdag morgen forårsaget store trafikale problemer - både i luften og i på jorden.

Blandt andet har de to første morgenfly fra København ligget og kredset rundt oppe over øen i et par timer og ventet på, at landingsbanerne er blevet ryddet, så de har kunnet lande, hvilket sket for godt en time siden.

- Vi håber på at fuldføre dagens program omend med nogle forsinkelser, siger direktør for Danish Air Transport Jesper Rungholm, der styrer lufttrafikken på Bornholm.

EFTERLYSNING: Er du sneet ind på Bornholm, eller ligger du blot inde med billeder af snekaosset på øen, så send os dine billeder til 1929@bt.dk

Ringsted


I løbet af natten til tirsdag blev vejnettet på hele øen lukket grundet kraftigt snevejr og -fygning, men her til morgen er de større veje blevet åbnet igen.

- Det overordnede vejnet er rimeligt passabelt, mens de mindre veje godt kan være problematiske. Der er sneplove ude for at rydde, men vejene fyger hurtigt til igen. Vi kan kun sige, at folk skal åbne øjnene, når de kører ud, siger vagtchef ved Bornholms Politi Per Christensen, men fortæller, at politiet ikke har registreret nogen uheld.

I løbet af dagen vil kommunen gøre, hvad de kan, for at rydde de mindre veje.

- Dem rydder vi som udgangspunkt frem til kl. 15.30 i eftermiddag. Vi tager lidt bestik af situationen, for hvis vinden løjer af hen på eftermiddagen, så gør vi selvfølgelig vores arbejde færdigt, så vejene rundt omkring er åbne, siger Gert Mogensen fra Bornholms Kommunes Vintertjeneste.

Bornholmerne kan dog ånde lettet op efter i dag. De næste dage aftager vinden, og der falder ingen sne. Men hen mod weekenden bliver det ifølge meteorolog fra TV2-vejret Michael Jarnvig 'lidt mere lusket'.

- Fredag bliver det overskyet, og lørdag morgen begynder det at blæse. Og sandsynligvis kommer der også sne, siger han.

Han fortæller dog, at prognosen er usikker, men sikkert er det, at det i hvert fald kommer til at fyge og dermed igen kan forårsage trafikale problemer.

Det er ikke mere end to år siden, at et kraftigt snevejr lammede hele øen julen over. Folk sneede inde, sneplovene kørte fast og opgav at rydde sne, og der faldt over en meter sne.

EFTERLYSNING: Er du sneet ind på Bornholm, eller ligger du blot inde med billeder af snekaosset på øen, så send os dine billeder til 1929@bt.dk