Horder af mennesker med kondisko og kaffekopper indtog søndag fæstningsanlægget Kastellet i indre København, da Ecco Walkathon 2017 blev skudt i gang. En årlig begivenhed, hvor deltagerne kan spadsere en længere tur i den gode sags tjeneste.

Efter de mange tusinde mennesker havde varmet op med en fælles sprællemands-øvelse, stod grevinde Alexandra klar på velkomst-scenen.

»Det er fantastisk, når man ser så mange mennesker, der bakker op om et sindssygt godt initiativ. Jeg glæder mig til det hver gang,« lød det med et smil fra 53-årige Alexandra, der havde taget sin yngste søn, Prins Felix, med til begivenheden.

Ecco Walkathon bliver afholdt hvert år og formålet er at støtte velgørende initiativer. Deltagerne kunne i år vælge at gå til gavn for enten SOS Børnebyerne eller Hjerteforeningen. For hver kilometer, hver enkelt deltager går, støtter Ecco en af de to organisationer med 7,5 kroner.

Alexandra har i mange år gået i spidsen for Ecco Walkathon. Forholdet til arrangøren, Ecco, rækker helt tilbage til tiden i Schackenborg i Tønder, hvor den stenrige familie bag sko-koncernen også har sit hovedsæde.

Den 53-årige grevinde Alexandra havde valgt at gå ‘Café Latte-ruten’ på otte kilometer via blandt andet Østre Anlæg, Botanisk Hav, Strøget og Amaliekaj.

»Café latte er jo kommet ind i vores verden ligesom internet - det er noget, man gør hver dag,« sagde grevinden, inden hun begav sig ud på ruten.

Undervejs stoppede hun kortvarigt op og lod sig fotografere sammen med Prins Felix.

»Det er skønt, at man kan støtte op om velgørenhed samtidig med, at man ser nogle nye dele af byen,« sagde Alexandra til BT.

Hun fortalte, at Prins Nikolai var forhindret i at deltage, da han var i skole. Familiens hund, Lily, der døde i maj, var også savnet, sagde grevinden.

»Det var et stort tab for familien. Men vi taler om at få en ny hund,« sagde Alexandra, inden hun fortsatte på sin vandrerute i septembersolen.