Den italienske stjernerytter Vincenzo Nibali, der er holdkammerat med Jakob Fuglsang på Astana, er i fuld gang med at forskønne en ellers halvbleg sæson.

Det blev ikke til noget titel-forsvar i Tour de France. Og Vuelta a España sluttede med en flovmand, da Vincenzo Nibali blev diskvalificeret for at have hægtet sig fast i en holdbil.

Den blamage er det italienske stjernenavn godt i gang med at pletrense. Og onsdag sørgede Vincenzo Nibali for sæsonens fjerde sejr i alt, da han vandt Tre Valle Varesine i et kuperet landskab i Lombardiet-regionen.

Vincenzo Nibali var sammen med Vuelta-vinder Fabio Aru blandt de mest aktive ryttere i finalen af det velansete løb og tog selv affære ved bunden af sidste stigning, hvor Sergei Firsanov og Giacomo Nizzolo forsøgte at gå med uden at kunne svare forceringen.

Tre Valle Varesine er det sidste af i alt tre løb i mini-serien Trittico Lombardo, og Nibali har været flyvende.

'Hajen fra Messina' blev toer i Coppa Agostini, vandt Coppa Bernocchi og kronede det med Tre Valle Varesine. Så skulle konkurrenterne være advaret inden løvsfaldsklassikeren Lombardiet Rundt, der køres søndag.