Riis har brugt budgettet og afviser derfor, at han henter overskydende Geox-ryttere

Denis Menchov og Juan José Cobo lød som svaret på danske cykelfans bønner – de rette offensive kræfter til at styrke et lidt blegt Team Saxo Bank.

Men det kommer ikke til at ske, for pengene er brugt, slår Bjarne Riis nu fast overfor sporten.dk.

- Folk må også gerne lige tænke sig lidt om. Jeg har et budget for 2012, som jeg skal overholde. Og det betyder, at der altså ikke lige er 500.000, 1 million eller sågar 2 millioner euro i overskud, så jeg kunne gå ud og gøre noget nu, hvor markedet er lukket. Det kommer ikke til at ske, siger Bjarne Riis og understreger også, at holdet ”stort set” er, som det skal være nu.

- Vi er på plads, vil jeg mene. Og i mine øjne er vi lige så stærke, som vi var i 2011. Jeg er godt tilfreds med det materiale, vi har at arbejde med. Selvfølgelig har jeg været efter ryttere, som jeg ikke kunne få fat i, men jeg er i det store hele glad for mit hold, siger Bjarne Riis.

Det kommende års helt store mål bliver Tour de France, og det betyder også, at der bliver foretaget fravalg. Dertil er bredden ganske enkelt for begrænset.

- Jeg har ikke et hold som BMC, hvor man kan stille to stort set lige stærke hold til Giro og Tour. Sådan er det. Jeg har en profil på holdet i Alberto Contador, og det er jeg glad for. Det er ham, vi bygger op om, og det er derfor, vi satser benhårdt på Tour de France, siger Bjarne Riis.