En helt grotesk situation udspiller sig lige nu i Skat, og den er kommet så langt ud, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal til at tage en alvorlig snak med sin direktør.

For mens en del af Skats medarbejdere skal rive deres liv op ved rode og flytte til Aarhus på grund af udflytning af Skattestyrelsen under Skat til Smilets By, så skal den nyansatte direktør Kenneth Joensen og hans ledelsessekretariat blive i København.

Det har ifølge en intern mail, som BT er i besiddelse af, simpelthen ikke været muligt at finde bare én kvalificeret direktør, som vil arbejde i Danmarks andenstørste by Aarhus!

»Vi er nu endt med at ansætte en jyde, men han er og forbliver bosat i København. Kenneth Joensen er ganske enkelt den bedst kvalificerede til jobbet, og det har været udslagsgivende for den endelige beslutning. Det ændrer ikke ved, at hovedkvarteret etableres i Århus,« skrev administrerende direktør i Skat Merete Agergaard 4. april til medarbejderne.

En leder skal gå forrest. Det må til alle tider være et ledelsesansvar at være det gode eksempel, der trods de sten der er på vejen, viser medarbejderne, at han eller hun nok skal gå den ekstra mil foran resten. I dette tilfælde sender man nærmere det signal, at ledelsen er for fine og for vigtige til at træde ned på de meniges niveau og derfor har særprivilegier – hvad for en gænge vil det skabe mellem den nye direktør og de medarbejdere, som i forvejen er påvirkede af, at deres liv forandrer sig radikalt?

Merete Agergaard siger godt nok til BT, at hun har gjort alt, hvad der står i hendes magt for at finde en kvalificeret direktør i Aarhus, men at det ikke har været muligt. Men det er ikke godt nok. Sagen er blevet så betændt, at skatteminister Karsten Lauritzen må tage affære. Når nu ledelsen i Skat ikke vil gå forrest, så må ministeren træde i karakter – også selvom det formelt set ikke er ham, der ansætter. Men nu er der gået politik i sagen – og derfor må der en politiker til. Kom ud af busken, Karsten Lauritzen og få omgjort denne hovedløse beslutning.