Lyt til artiklen

Mercedes A-klasse er ikke i sig selv et imponerende køretøj, men med den nye prispolitik er den igen interessant for købere i Golfklassen.

Mercedes til Strandvejen lyder som en klassisk kombination. Men i tilfældet Mercedes A-klasse er der mere Solrød Strandvej end Hellerup Strandvej over projektet. Den har navnet, men indholdet lugter ikke meget af luksus fra Stuttgart.

Den 1,5 liters benzinmotor i testbilen A160 er en relativ tam oplevelse, og designet minder mest af alt om en kogevasket Mercedes Vito varevogn. Interiørkvaliteten er godkendt men ikke prangende, og oplevelsen af finish bag rattet på en ny Golf eller Opel Astra er fuldt på højde med det A-klassen præsterer.

Bilen har dog en trumf at spille, og det er det gedigne prisfald den fik af Mercedes 1. Januar 2010. Fra en basispris på 342.000 kroner, hvor bilen var decideret usælgelig, er fra-prisen på A-klassen nu nede på 265.000 kroner. Set i det lys leverer den nu igen fornuftig værdi for pengene. Særligt hvis man kan leve med 3-døre. For skal man have 5-døre som i testbilen, så koster de to sidste 30.000 kroner.

A-klassen er med de nye priser igen blevet et interessant alternativ for købere i Golfklassen. Men dens primære kvalitet er dog først og fremmest navnet og stjernen på snuden.

HENRIK@BILEN.DK


Fakta:

Merceds A160 Blue efficiency i tal

Pris Fra 265.000 kr. (Testbilen koster 310.000 inkl. ekstraudstyr.)

Motor: 4-cylindret 1,5 liters benzinmotor på 95 hestekræfter

Brændstofforbrug: 16,4 km/l

0-100 km/t: 12,6 sekunder

Topfart: 170 km/t