Den brasilianske sprinter Vanda Gomes er blevet suspenderet efter at have dumpet en dopingtest i september. Hun er blevet testet positiv for det forbudte hormon anastrozol, der tages af kvinder med høj risiko for at få brystkræft.

Det brasilianske atletik forbund bekendtgjorde mandag, at Gomes er testet positiv for det forbudte hormon anastrozol. Prøven blev taget uden for konkurrence den 25. september.

Stoffet fungerer ved at hæmme dannelsen af det kvindelige kønshormon østrogen, og det er velkendt, at det er udløser en positiv dopingprøve.

Gomes blev kontaktet af atletikforbundet den 11. november, og her bad hun ikke om at få hendes »B-prøve« testet.

»Jeg tog medicinen efter samråd med en privat læge. Det var for at forhindre en eventuel sundhedsfare,« siger Gomes ifølge Globoesporte.

»Desværre var jeg ikke opmærksom på, at det forbudte stof fandtes i produktet, og derfor informerede jeg ikke klubben om det. Det må jeg nu stå til regnskab for,« siger en angerfuld Gomes.

26-årige Gomes var med på det brasilianske stafethold under VM i Moskva i 2013. Her gjorde hun sig uheldigt bemærket, da hun tabte depechen i finalen på 4x100 meter og dermed ødelagde chancen for at vinde medaljer.