Verdens politikere indskrænker vores netfrihed, siger han.

Vint Cerf bliver kaldt en af internettets »fædre«. Han var med til at udvikle noget af den første IP-teknologi og var med til at lave verdens første kommercielle e-mail-system.

Han mener, at vores frihed til at gøre, hvad vi vil på internettet, er under stigende pres fra verdens regeringer, skriver B.dk.

Cerf kritiserer, at regeringerne i USA, Storbritannien og Europa bruger problemer med intellektuel ophavsret og cybersikkerhed som en »undskyldning for at begrænse, hvad vi kan og ikke kan gøre på nettet.«

- Politiske strukturer bliver ofte bange for den mulighed, at offentligheden finder ud af, de ikke vil have dem ved magten længere, sagde han ved konferencen »Freedom to Connect«. Det skriver teknologibloggen Hillicon Valley.Han advarer samtidig om, at International Telecommunications Union (ITU), som er FN’s organisation for informations- og kommunikationsteknologier, vil blive internettets politibetjent i fremtiden.

Og den lange liste med kritikpunkter fortsætter. Han kritiserer blandt andet loven om internetsikkerhed, Cybersecurity and Intelligence Protection Acts (CISPA), som er blevet vedtaget i Kongressen i USA. Men han fastholder en optimistisk tro på, at opfindsomme ingeniører verden over vil finde veje uden om regeringernes forsøg på at begrænse bevægelsesmulighederne på nettet.

- Hvis nogen afholder mig fra at kommunikere, så finder jeg en vej udenom, siger han.

Samtidig beder han hackergrupper som Anonymous om at stoppe deres cyberangreb, da han mener, de kun vil give bagslag.

Han siger også, at både aktivister og lovgivere ikke bør bruge ord som »cyberkriminalitet«, fordi det antyder, at »alt dårligt, der sker på nettet, er kriminalitet.« Han foreslår i stedet ordet »cybersikkerhed«.