DMI varslede skybrud flere steder i landet tirsdag aften. Flere steder på Sjælland og Fyn blev også ramt, mens Københavns-området slap nådigt i forhold til forventningen.

»Jeg troede, det aller værste skybrud ville ramme København. Sådan så det ud på prognosen, men heldigvis - kan man sige - trak det noget mere øst på, så det i stedet ramte et sted mellem Sjælland og Bornholm,« siger vagtchef hos DMI Lars Henriksen, der ellers vurderede det til at se mistænkeligt ud.

Så heldigt slap man ikke på det sydlige Sjælland og Møn. Nede ved Stevns fik de 10 millimeter regn på bare 10 minutter, mens Møn blev ramt af 15 millimeter på under en halv time.

Generelt så har skybruddet ramt meget lokalt, forklarer Lars Henriksen. Han har også fået en uofficiel melding om 17-18 millimeter på under en halv time på Sydøstfyn.

Sent tirsdag aften er der stadig varslinger om skybrud flere steder i landet. Om det bliver til flere skybrud er endnu uvist, men det sidste regn har endnu ikke ramt landet.

»Sjælland bliver ramt af kraftig regn, der kommer nede fra sydvest. Det har allerede ramt Roskilde, men det ligner ikke et decideret skybrud,« forklarer Lars Henriksen.