Hele 12 grader til forskel.

Efter en lørdag, der gav sommerligt vejr i det meste af landet, bliver det en søndag med store temperaturforskelle.

Jylland vil det meste af søndagen være ramt af en koldfront med temperaturer på omkring 13-18 grader, mens sjællænderne og københavnerne kan se frem til endnu en dag med varmt vejr, hvor højdespringeren kan nå 25 grader i København i eftermiddagstimerne. Først skal en koldfront med risiko for regn og torden passere tværs igennem Danmark.

»Først på dagen trænger en koldfront ind fra Vestjylland med regn og torden, som passerer østpå. Det vil alt andet lige betyde lavere temperaturer først på dagen. Først på eftermiddagen når koldfronten Sverige, og det vil klare op på Sjælland og i hovedstaden med temperaturer på mellem 18 og 23 grader. I København er det sandsynligt, at vi kan få 25 grader,« siger Janne Hansen, vagthavende meteorolog i DMI.

I Jylland, især i Vestjylland, vil det dårligt nok nå at klare op igen efter koldfronten, før en ny formation med køligere vejr rammer.

»Omkring middag kommer nogle skyer ind fra Nordsøen og holder det meste af Jylland nede med lidt lavere temperaturer end øst for Lillebælt. Når koldfronten med muligt regn og torden har passeret Fyn og Sjælland først på eftermiddagen, klarer det op her,« siger Janne Hansen.

Det er om at nyde det lune forårsvejr, så længe vi kan. Når vi næste uge går ind i den første sommermåned, bliver det med ustadigt vejr, forklarer meteorologen.

»Det kommer ikke nærheden af lørdagens fantastiske vejr. Det bliver mere ustadigt med temperaturer i det meste af landet på 13 til 18 grader. I den kommende weekend kan det bliver lidt lunere igen,« siger Janne Hansen.