En sjælden træ-frø, der menes at have været død i over et århundrede er blevet fundet i Indien.

Det må siges at være et fund ud over det sædvanlige. Den indiske biolog Sathyabhama Das Biju var sammen med en flok forskere i en jungle i Indien, da de stødte på noget, de ikke havde set før.

En frø, som ikke havde nogen tænder, men i stedet en helt glat mund. Forskerne har efterfølgende undersøgt frøen, og fundet ud af, at de bruger den glatte mund til at suge æg ind, som de får af deres mor. I stedet for at spise insekter og larver.

Foto: S.D. BIJU / HANDOUT
Vis mere

Biju, som fandt frøen, er i forvejen kendt som en 'frømand' i Indien. Primært fordi han har opdaget 89 ud af landets 350 forskellige frøarter. Han kunne derfor ikke skjule sin begejstring, da han gjorde det nye fund.

»Vi hørte en fuldstændig musikalsk orkester komme fra trætoppene. Det var magisk. Selvfølgelig skulle vi undersøge det nærmere, siger Sathyabhama Das Biju til BBC.

Denne sjældene frøart har været regnet som uddød i 137 år, og det har fået forskerne til at reklassificere den som en ny art.

Foto: S.D. BIJU / HANDOUT
Vis mere

Frøen, som har et hoved på størrelse med en golfbold, lever i huller i træer, som kan være op til seks meter over jorden. Dens sære beliggenhed er ifølge forskerne en af grundene til, at arten ikke er blevet fundet tidligere.

Udover Indien forventer forskerne også, at frøarten kan findes i områder fra Kina til Thailand.