Lederen af den russiske provins Kalmykien, Kirsan Ilyumzhinov fortalte i et tv-show, at han er blevet bortført af rumvæsener. Det får et russisk parlamentsmedlem til at bede om klare retningslinier for, hvad politikere skal gøre i sådan en situation.

Det skriver engelske The Sun.

Kirsan Ilyumzhinov fortalte d. 26. april på landsdækkende tv, at han i 1997 fik besøg af rumvæsener i hans lejlighed i Moskva.

Det var om aftenen 18. september, hvor han var ved at falde i søvn, da han hørte nogen kalde fra balkonen. Han gik derud og mødte flere menneskelignende rumvæsener klædt i gult.

De rare rumvæsener viste ham derpå rundt i deres delvist gennemsigtige rumskib, der var formet som et rør.

Han fortalte i tv-showet, at han ikke kunne kommunikere med dem.

- Jeg er ofte blevet spurgt hvilket sprog, jeg talte med dem. Måske var det en form for udveksling af ideer, sagde Kirsan Ilyumzhinov.

Denne rystende beretning fik Andre Lebedev, medlem af det russiske parlament, til at skrive et stærkt bekymret brev. Her spørger han blandt andet, om der findes officielle guidelines for, hvordan politikere skal gebærde sig, hvis de bliver bortført af aliens.

Han mener desuden, at det er en historisk begivenhed, der burde være blevet indrapporteret til myndighederne - hvis det da ikke er en spøg. Lebedev frygter, at Kirsan Ilyumzhinov kan have røbet statshemmeligheder.

Kirsan Ilyumzhinov har været leder af den sydlige russiske provins Kalmykien i 17 år, hvor indbyggerne fortrinsvist er buddhister.