»Det er en spiller, jeg har været lidt skeptisk over for.«

Sådan lyder det i B.T.-podcasten 'Transfervinduet – Ugens Rapport' om Brøndby-matchvinder Mathias Kvistgaarden, som jagter det endelige gennembrud ind i Superliga-stjernehimmelen.

Det kan dog komme i denne sæson, særligt hvis angriberen bliver ved med at levere kølighed foran kasse, som stilfældet var mod Viborg, hvor han stod for sejrsmålet med et kløgtigt vip over målmanden.

»Når man er et ungt fremadstormende talent for Brøndby med det potentiale, han har til at få en høj status i klubben, så forpligter det. Og derfor ser det godt ud, han er begyndt at vise større coolness foran mål,« siger B.T.-fodboldreporter Steffen Gronemann:

Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Han vipper en elegant over målmanden, en iskold afslutning. Det har jeg savnet fra ham. Det er noget, han siger, han fokuserer på. Så hvis han får lagt det aspekt på sit spil, så vil han med sin fart og energi have det, der skal til for at blive en profil i nærheden af Lindstrøm-klassen, og så vi han også været bedre rustet til at lave et stort skifte til udlandet for eksempel næste sommer.«

Siden U21-landsholdsspilleren fik sin debut som 18-årig i sommeren 2020 har den hurtige og arbejdsomme angriber spillet 60 Superligakampe og scoret 16 mål.

I denne sæson er det foreløbigt blevet til fire fuldtræffere i rollen som kantangiber i højre side på Jesper Sørensens mandskab, som topper tabellen. Fortsætter han sin udvikling kan et stort skifte komme på tale for 21-årige Kvistgaarden, der i sommer blev kædet sammen med Celtic. 

»Jeg synes ikke, han var klar til i sommer at komme til så stor en klub som Celtic. Men det kan han blive,« siger Steffen Gronemann i podcasten, der tager weekendens Superliga-kampe under lup. Lyt herunder: