Måske så du i virkeligheden live tv-billeder fra Mads Würtz Schmidts cykel på 3. etape, men vejen dertil oplevede de færreste.

Hver morgen kommer A.S.O, arrangørerne af Tour de France, forbi udvalgte hold og beder deres sportsdirektør udpege én rytter, der skal have monteret et GoPro-kamera under sadlen.

Mandag morgen var det Mads Würtz Schmidt den heldige – eller uheldige hvis man er den danske Tour-debutant.

»Det er altså lidt irriterende. Jeg forstår fint præmissen med, den skal være der, men så kunne man jo vælge en rytter, der alligevel ikke skal ud og brage igennem,« sagde danskeren til B.T.

Mads Würtz Schmidt Team KATUSHA ALPECIN
Mads Würtz Schmidt Team KATUSHA ALPECIN Foto: Claus Bonnerup
Vis mere

Han vidste godt, at han på 3. etape skulle ud og give den gas, og dermed var udsigten til lidt over 400 ekstra gram på cyklen ikke lige det fedeste at have med sig.

En ting er det lille GoPro-kamera, men selve senderen til live-billederne vejer ca. 350 gram. Og den sidder ikke super godt på Katusha-holdets Canyon Aeroad-cykler.

I forvejen kæmper rytterne og deres mekanikerne også med at få cyklens vægt så langt ned mod de tilladte 6,8 kilo, som en cykel må veje ifølge UCI-reglerne, og så er det ærgerligt med en ekstra vægtstraf.

Næste gang er det en af de andres tur.