OB's Martin Spelmann skifter efter sommerpausen til den tyrkiske klub Gençlerbirliği. Det bekræfter OB på klubbens hjemmeside.

Martin Spelmann har skrevet under på en tre-årig kontrakt med Gençlerbirliği. Et år før hans kontrakt udløber med OB.

Den 28-årige midtbaneslider, som på det seneste er blevet brugt som falsk ni'er, har længe ønsket at komme til udlandet, og det er nu gået i opfyldelse. Tidligere har han været sat i forbindelse med et skifte til en anden tyrkisk klub, Kasimpasa.

»Jeg er utroligt glad, for jeg har søgt mod udlandet i mange år, men jeg er også lidt skræmt på den gode måde.  Jeg skal forlade de trygge rammer herhjemme og ned til en liga, hvor der bliver gået til stålet, og hvor der bliver spillet i et meget højt tempo mod nogle rigtig gode klubber. Jeg vil hele tiden gerne forbedre mig og stiler hele tiden højere, så det bliver spændende at være med på dette niveau, og jeg håber, at det måske kan bringe mig ind omkring landsholdet,« siger Martin Spelmann i en pressemeddelelse omkring sit klubskifte.

OB har fundet tyrkernes tilbud godt nok til at lade Spelmann skifte. BT erfarer via tyrkiske pressekilder, at OB får 400.000 euro - knap 3 millioner danske kroner - for danskeren.

»Det tilbud, vi har fået fra Genclerbirligi SC har været på et niveau, som vi er tilfredse med, og derfor glæder det os, at Martin får sin udlandsdrøm opfyldt, mens vi får mulighed for at forstærke truppen. For det er klart, at vi kommer til at savne hans indsats og energi i kampene, hvor han i foråret har været blandt dem, der gik forrest,« siger OBs sportsdirektør Jesper Hansen om salget.

Martin Spelmann har scoret fem mål i denne sæson, og det har gjort ham til delt topscorer sammen med Rasmus Falk. Han kom til OB i sommeren 2013 fra Horsens, og han har tidligere også repræsenteret Brøndby.

Nu venter et eventyr i Tyrkiet, hvor han snart kan få følgeskab af en Superliga-kollega. Ifølge BTs oplysninger er FC Nordsjællands islænding Gudmundur Thorarinsson nemlig et varmt emne i hovedstadsklubbben Istanbul B.