Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Inden hovedretten sprang 14 zombier og 2 miss piggy med motorsave frem. Der hang skeletter, og flere af gæsterne havde ansigtet smurt ind i blod.

Det lyder ikke som den typiske suppesteg-is konfirmation, som plejer at være på menuen søndage i maj. Men det var, hvad Rina Bjerring Pedersen ønskede sig, da hun søndag skulle konfirmeres.

Rina Bjerring Pedersen har autisme, adhd og ptsd og har en stor fascination for The Walking Dead. Derfor så hun sig selv gå op ad kirkegulvet i en hvid, blodig og flænset zombiekjole.

Hendes diagnoser betyder, at hun har svært ved at omgås andre mennesker. Derfor fandt en af de lokale præster på, at hun kunne blive konfirmeret alene i en halvtom kirke.

Det var lige indtil, der kom hjælp fra en uventet kant.

Motorcykelklubben Lonely Wolf’s MC mente nemlig ikke, at Rina Bjerring Pedersen skulle stå alene, så de skrev et opslag på Facebook.

»Kære biker venner, hvad skal I lave søndag den 15/5? Jeg tror, I trænger til at komme i kirke. Og hvordan kan jeg dog finde på at sige det, læs nu bare videre, så får du forklaringen,« indleder klubben.

Herefter fortæller de, hvordan Rina Bjerring Pedersen grundet fejloperation har fået fjernet begge sine ben, og om den mobning, hun er blevet udsat for.

»Hun skal stå ene konfirmand. Så for at hun ikke skal føle sig alene i kirken, har jeg planlagt, efter aftale med familien, at vi møder op, ikke kun for at køre konfirmationstur med hende, men også for at fylde kirken, så vi viser hende, at hun har mange biker venner, der bakker op om hende,« skriver klubben fortsat.

Opslaget er blevet delt over 120 gange, og der var mange biker-venner, der støttede op om Rina Bjerring Pedersen. Hele 200 mødte op fra nær og fjern.

»Det var helt vanvittigt. Vi troede, Rina skulle konfirmeres alene. At de sagde 'nej, der er ingen, der skal stå der alene på sådan en dag'. Jeg fik gåsehud, og der kom godt nok tårer i den her gamle fars øjne,« fortæller Steffen Bjerring Jørgensen, som dog ikke var den eneste, der blev rørt. Det gjorde hovedpersonen også:

»Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har set hende smile så meget. Rina har været igennem meget. Det betyder alt. Hun fortjener bare den opbakning,« siger Steffen Bjerring Jørgensen.

Rettelse: B.T. skrev tidligere, at Rina Bjerring Pedersens præst havde afvist, at hun kunne blive konfirmeret i sin kjole. Det var ikke korrekt. De lokale præster blev enige med familien om en løsning, hvor hun blev konfirmeret alene af hensyn til Rina Bjerring Pedersens behov.

Andre læser også