Når prins Williams lille søn bliver døbt i dag, har prinsesse Dianas død i 1997 haft en helt særlig rolle i planlægningen.

Klokken 16.00 dansk tid vil to stolte forældre, deres tre måneder gamle søn og en mindre gruppe af venner og familie ankomme til St. James' Palace i London.

Inde i paladset vil Royal Chapel være fyldt med levende lys og hvide blomster, og gæsterne vil sætte sig på fløjspuder.

BRITAIN ROYALTY


Forrest vil stå døbefonten, som dronning Victoria i 1841 døbte sin datter i - og nu er det lille prins Georges tur.

Hans forældre, hertugen og hertuginden af Cambridge, William og Kate, har valgt, at dåben skal være så privat som muligt, og hverken navnet på fadderne eller gæsterne er offentliggjort.

Et helt særligt sted for prins William

De kongelige børn i Storbritannien bliver normalt døbt i en sal på Buckingham Palace, men dagens dåbssted er meget mindre og intimt og har en helt særlig plads i prins Williams hjerte. Her lå hans mor, prinsesse Dianas, lig i en uge fra hun døde i 1997 og indtil begravelsen.

Den lille prins skal døbes i Chapel Royal i St James' Palace i det centrale London. Her lå prinsesse Dianas lig i en uge før begravelsen.
Den lille prins skal døbes i Chapel Royal i St James' Palace i det centrale London. Her lå prinsesse Dianas lig i en uge før begravelsen. Foto: JOHN STILLWELL
Vis mere


»Det er et helt særligt sted for prins William. At afholde dåben der er hans måde at involvere sin mor, som han så højt ønsker kunne være en del af det hele,« citerer amerikanske medier en kilde fra hoffet for at sige.

Foto fra prins Williams dåb.
Foto fra prins Williams dåb.
Vis mere


Britiske medier mener at vide, at den lille prins vil være klædt i en udgave af den kjole, som dronning Victorias datter blev døbt i 1841. Originalen er så medtaget, at den ikke kan bruges, men der skulle være lavet en kopi til lejligheden.

Selvom valget af dåbskjolen og navnet - som den lille prins deler med to britiske konger i det 20. århundrede - er dybt traditionelt, vil tradition ikke være det bærende element i den lille prins' barndom.

Bryder med traditioner

Prins William og Kate har tidligere sagt, at de vil leve et så normalt liv som muligt, og efter fødslen valgte de at flytte midlertidigt hjem til Kates forældre uden for London, i stedet for at overlade barnet til tjenestefolk og barnepiger, hvilket ellers har været sådan man gjorde, da både dronning Elizabeth og prins Charles var børn. 

Sådan så den lille prins ud, da han blev vist frem for pressen efter fødslen.
Sådan så den lille prins ud, da han blev vist frem for pressen efter fødslen. Foto: CARL COURT
Vis mere


»William og Kate var sammen i 10 år, før de fik barn, og de er meget tættere end Charles og Diana var,« siger Camilla Tominey, der er kongelig kender, til avisen Daily Express.

BRITAIN ROYALTY


»Kate er ældre, og hun ved, hvad hun vil. De er i høj grad deres egen lille enhed - og de vil ikke lade sig diktere af de folk, som Diana kaldte for 'mændene i grå jakkesæt' på Buckingham Palace. De gør det på deres egen måde, og det får stor betydning for prins George.«

Rockstjernefotograf tager billeder

Offentligheden er ikke inviteret med til dåben, men efterfølgende vil en række officielle billeder blive offentliggjort. Det vil være den første gang i 100 år, at fire generationer af den kongelige familie vil blive fotograferet sammen.

Den 44-årige rockstjernefotograf Jason Bell, er den eneste fotograf, der tager billeder til dåben og efterfølgende familieportrætter i Clarence House.

BRITAIN ROYALTY