Efter bt.dk tidligere i dag skrev, at SF'eren og Mellemøst-eksperten Fathi el-Abed på sin facebook-side roste en debattør, der hyldede Hitlers folkemord, er dele af den ophedede diskussion nu forsvundet. Samtidig har Fathi el-Abed beklaget og skrevet, at han ikke havde overblik over debattråden og dermed ikke havde set de voldsomme udtalelser.Bt.dk er i besiddelse af et backup af hele tråden samt screendumps af selve Fathi el-Abeds kontroversielle bemærkning:

'Chafa…giv den/dem hele armen. Sådan som tingene er nu er det full scale krig. Og krigen udkæmpes – demokratisk vel at mærke – også herhjem. Den pro Israel lobby ved endnu ikke hvad der rammer den.'

Vi fremlægger her det hele, så læserne selv kan bedømme, om Fathi el-Abed vidste, hvad han svarede på. Fathi el-Abed er SFs første suppleant til Europa Parlamentet, så hvis Margrethe Auken pludselig blev langtidssygemeldt, ville han repræsentere SF i Europa Parlamentet.

Hent hele tråden her:

Fathi el-Abed har undskyldt sig med, at han ikke vidste, hvad han svarede på, selv om han henvendte sig direkte til Chafra Ibrahim, der bl.a. skrev 'ja, jeg hyldet Hitler for hans folkemord'. Fathi el-Abed skriver selv på Facebook:

- Jeg finder enhver forherligelse, positiv omtale eller beundring af Hitler, nazismen og de forbrydelser begået under Anden Verdenskrig mod jøder og andre for at være forkastelige, uansvarlige og ugennemtænkte. For slet ikke at tale om at de skader mere end de gavner. Min kommentar til den pågældende der skrev om Hitler på min tråd for en uge siden var rettet mod den generelle debat som foregik til langt ud på natten med en gruppe zionister og højreekstremister der gik til at angreb på alt palæstinensisk/arabisk og muslimsk. Endda af folk der sad i Tel Aviv!

- På mindre end et par timer var der mere end 200 kommentarer, og der kom langt over de 300 kort tid efter. Jeg var på intet tidspunkt klar over hvad der stod af forkastelige bemærkninger om Hitler. Så ikke alene var jeg uvidende om disse langt ude bemærkninger men jeg havde ingen jordisk chance for at læse alt hvad der blev postet på min tråd i den debat jeg startede da det israelske overgreb mod palæstinenserne i Gaza var en realitet. For jeg læste alene de kommentarer fra de folk jeg skulle svare på. Og de var ikke få og de gav den ikke for lidt! Så ikke alene tager jeg til enhver tid kraftigt afstand fra disse idiotiske udtalelser og holdninger…men jeg er også af den holdning folk skal holde en ordentlig tone i debatten hvor ISÆR religion og etnicitet ikke skulle inddrages i debatten. Hvilket jeg til alle tider har opfordret til når debatten blev hed! Jeg håber meget at alle vil lære af den sag. Det har undertegnede i hvert fald allerede gjort.

Læs selv tråden her og se, hvordan kommentarerne faldt:


I dokumentet er også den oprindelige opdatering fra Fathi el-Abed 14. november, som afføder omkring 480. Her ærgrer han sig f.eks. over, at det ikke er lykkedes at dræbe den israelske indenrigsminister. Den oprindelige opdatering lyder:

'OK..status her 6 timer efter den israelske terroraktion i Gaza: over 40 israelske bombetogter mod Gaza. Endnu 2 børn er omkommet (13 år og 11 måneder). Israel meddelte at sine krigsfly har ramt samtlige raketter i Gaza. SIDEN…flere raketter er landet mod israelske militære installationer i området omkring Gaza. Og det er vist kun begyndelsen. Egypten har trukket sin ambassadør fra Tel Aviv, den israelske ambassadør i Cairo er blevet sparket ud og er på vej hjem. En af de israelske terrorledere Avi Dekhter (indenrigsminister) slap mirakuløst fra en af raketterne! Bedre held næste gang. Israelske kampvogne er på vej over grænsen til den besatte Gaza strib. Pøj pøj Gaza..og må jorden brænde under fødderne på besættelsesmagten!'