Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Claus Fisker

Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg Jens Hald er i en kontroversiel opdatering på Facebook ude med riven efter de såkaldte ’venligboer’ - et landsdækkende netværk af flygtningevenner, som blandt har hjulpet flygtninge videre til Sverige eller med at søge asyl i Danmark.

I den kontroversielle opdatering skriver Jens Hald blandt andet:

»Disse ”venligboer” udfører landsskadelig virksomhed på samme måde, som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag, det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboer helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid«.

Opslaget er nu blevet slettet fra hans væg, men det er blevet delt af blandt andet den radikale politiker Zenia Stampe, der ligesom mange andre er fortørnet over Jens Halds udtalelser på Facebook.

Artiklen fortsætter under billedet

BT har talt med Jens Hald for at finde ud af, om han virkelig mener, hvad han skriver.

Mener du, at venligboerne skal klippes skaldede?

»Nej, nej og atter nej. Der har indsneget sig en fejl. Der er faldet et ’så’ ud af den sidste sætning, og så skulle der have været et spørgsmålstegn til sidst. Der skulle stå: ’Skal vi så klippe disse venligboer helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid?«, siger Jens Hald.

Hvad er det så, at du mener?

»At det grænser til samme landsforræderi som dem, der bød tyskerne velkommen i sin tid. Det at invitere muslimerne, som ikke vil os, er som at invitere en trojansk hest inden for. Du kan se, hvordan det vil påvirke samfundet, og de vil ikke vores demokrati. Og på et tidspunkt er det for sent. De byder en fjende inden for. Jeg betragter muslimerne som en fjende, og hvorfor starter vi ikke med at forbyde koranen. Det er 110 vers der opfordrer til mord, terror og vold. Det er ifølge grundloven forbudt. De skal ikke tvinge os til at indordne os under deres forhold,« siger Jens Hald.

Så det skal alligevel forstås bogstaveligt?

»Det skal forstås som en advarsel om, at hvis det forsætter sådan, så kommer der til at være selvtægt. Og det er det, jeg mener. Det er det, vi risikerer. Det er ikke en opfordring.

Må jeg spørge på en anden måde. Går du ind for selvtægt?

Nej, det gør jeg ikke, så er der anarki, den går sgu ikke.

Når man læser det, så ser det da ellers sådan ud…

»Det er kun hvis man læser det med fjendtlige øjne, men det er ikke min holdning, at vi skal begå selvtægt. Jeg forsøger at sige, at man risikerer, at der kommer selvtægt, hvis det fortsætter som nu.«

Du er lokalformand for DF i Nyborg. Er det en passende at sammenligne venligboer med tyskerpiger? 

»Jeg udtaler mig privat her. Det er ikke på partiets vegne. Det er pressen og mine politiske modstandere, der vil lave den kobling,« siger Jens Hald, der har fået en politisag på halsen efter opslaget.

Det er SF's Thomas Laursen, der mener, at Jens Hald har fremsat trusler mod venligboerne og derfor har meldt ham til politiet.

Artiklen indeholdt tidligere et Facebookopslag af Jens Hald. Det er slettet, da det indeholdt personlige oplysninger om en person, der ikke umiddelbart har noget med den aktuelle sag at gøre.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.