Dagens klima-demonstration har nu opløst sig selv. Efter en fredelig tur gennem København valgte en gruppe pludselig at løbe væk fra Forsvarsministeriet, som var det planlagte mål og i stedet angribe en oppustelig globus ved Christiansborg.

Det fik politiet til at trække knipler og slippe hundene løs, så de til sidst fik skubbet demonstranterne ud af byen til Christinia, hvor det hele til sidst blev opløst ca. 15:30.

Politiet melder om 13 anholdte efter dagens demo. Én var eftersøgt, én bar våben, én blev anholdt for vold mod politiet, og de sidste ti for overtrædelse af politiloven.

Politiet måtte også i dag iføre sig kampuniformer og hjelme, selvom demonstrationen, der startede i formiddags, ellers begyndte fredeligt.

Demonstrationen begyndte i formiddags kl. 11 på Israels Plads.  De hen ved 3.000 aktivister gik gennem Gothersgade til Forsvarsministeriet på Holmens Kanal, hvor politiet til sidst måtte opløse demonstrationen, da en gruppe aktivister brød ud og begyndte at løbe fra politiet.

Forsvarministeriet var mål for demonstrationen, fordi organisationerne bag mener, at klimakrisen er et resultat af kapitalistiske nationalstaters grådighed og krigsførelse, og derfor bør alle grænser mellem nationalstater ophæves. Derfor demonstrerede de også for de udviste irakiske asylansøgere, der søgte tilflugt i Brorson Kirke.

Det var organisationen 'No Climate Borders', der stod bag demonstrationen i samarbejde med Climate Justice Action.

- Vi regner med, at det hele vil forløbe fredeligt. Vi håber ikke, at politiet vil stoppe os, da vi har haft en god dialog med dem, sagde Dan, der er talsmand for No Climate Action, i morges før demonstrationen gik i gang.

Foruden danskere deltog der også mange franskmænd, italienere og tyskere i demonstrationen.

Bt.dk følger demonstrationen.