Danske soldater i Irak bliver hver eneste dag angrebet med raketter og mortérgranater. Volden fra irakiske oprørere tager til med døde og sårede til følge. Men det er helt i orden, mener Enhedslistens omdiskuterede folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid.

Har du noget, du gerne vil spørge Asmaa om, så skriv det her - de bedste spørgsmål kommer i avisen med Asmaas svar Hun opfordrer i det seneste nummer af Socialistisk Arbejderavis til at støtte irakernes kamp imod de danske og udenlandske styrker.

B.T. fangede i går Enhedslistens karismatiske folketingskandidat på telefonen.

Hvad er det for en kamp du vil støtte irakerne i?

- Jeg støtter den irakiske folkebevægelses kamp imod besættelsesmagten. Som alle andre har de ret til at leve i et land, hvor de selv bestemmer.

B.T. skrev søndag, at irakiske oprørere bliver betalt 1.000 kr., for hver gang de angriber den danske og britiske base i Basra.

Tager du afstand fra de irakere, der fører en væbnet kamp imod de danske styrker?- Jeg er ikke imod en væbnet kamp. Det er en modstandskamp, og derfor er det også helt fair, siger Asmaa Abdol-Hamid til B.T.

Asmaas udtalelser vækker forargelse og forundring på Christiansborg.- Det er en forvirret ung dame. Hun har sagt så meget og modsagt sig selv så mange gange, at man bliver helt rundtosset, siger Naser Khader, Ny Alliance.

- Hun er helt galt afmarcheret. Det er den irakiske regering, der er legitim og godkendt af FN. Så det er dén, man skal støtte, siger Naser Khader.

Og de Konservatives Allan Niebuhr, der er formand for Folketingets forsvarsudvalg, er forarget.Det er fuldstændig vanvittigt. Man kan have mange politiske holdninger, men det, hun siger, åbner op for direkte kamp imod danske soldater. Det er meget stødende, siger han til B.T.

I Enhedslisten internt er der opbakning til Asmaas synspunkter - også folketingsmedlem Frank Aaen mener, at kampen mod blandt andet danske soldater er legitim.

- Vi er kede af det hver gang, et menneske dør i krig, dansker, iraker eller amerikaner. Men kamp mod en besættelsesmagt er helt legitim - og vi har hele tiden været imod krigen i Irak og ment, at besættelsesstyrkerne skal trækkes hjem.

Men vi er samtidig imod alle former for terror. Det er jeg overbevist om, at Asmaa er enig i, og derfor er intet i dét, hun er citeret for, der peger i en anden retning, siger Frank Aen til B.T.