Lindsey Vonn har kæmpet med forestillingen om et ideal, hvor det handler om at være spinkel og ligne en model. Den amerikanske skibabe har haft et stort kropsligt pres, fordi hun med sin muskuløse krop ikke følte, at hun passede ind i samfundet.

Skistjernen tager derfor nu bladet fra munden for at udfordre fordommen om, at muskuløse kvinder ikke er accepteret af samfundet på samme måde som spinkle og modeltynde atleter.

Lindsey Vonn vil med andre ord have omverdenen til at acceptere muskuløse sportsudøvere, så hun kan slippe af med et til tider stort psykisk pres.

Den amerikanske skibabe Lindsey Vonn tager bladet fra munden og håber, at omverdenen fremover vil acceptere muskuløse atleter.
Den amerikanske skibabe Lindsey Vonn tager bladet fra munden og håber, at omverdenen fremover vil acceptere muskuløse atleter. Foto: VASSIL DONEV
Vis mere

»Jeg har absolut ikke haft den bedste selvtillid tidligere, men nu har jeg accepteret, hvem jeg er,« siger 32-årige Lindsey Vonn til svenske Expressen.

I efteråret 2016 udgav Lindsey Vonn en bog med navnet ’Stærk er det nye smuk’, hvor hun redegør for sine personlige udfordringer. Hun har følt sig usikker på sig selv i flere måneder i løbet af sin karriere, og så har hun været bekymret over, om hendes muskuløse krop ville passe ind i amerikanernes forestilling om en flot atlet.

»Jeg ønsker at hjælpe folk til at blive mere fortrolige med, hvem de er. Det handler ikke om at være tynd eller ligne en model, men om at blive sikker på, hvem du er, og være en stærk, sund kvinde,« fortæller Lindsey Vonn til Expressen.

De seneste år har ikke været nemme for den amerikanske skibabe.Hun har været ramt af to skader, ligesom det nu forhenværende forhold til Tiger Woods også har kostet meget opmærksomhed fra medierne – og ikke mindste mange negative ytringer fra folk på de sociale medier.

32-årige Lindsey Vonn har i de seneste år kæmpet med et par skader, som har besværliggjort hendes store karriere som skiløber.
32-årige Lindsey Vonn har i de seneste år kæmpet med et par skader, som har besværliggjort hendes store karriere som skiløber. Foto: MARC MUELLER
Vis mere

»Der har været mange grimme mennesker på internettet og i sociale medier. Men nu har jeg endelig indset, at hvis jeg lytter til, hvad alle andre tænker, bliver jeg den mest elendige person i verden. Men hvis jeg lever mit liv, og accepterer hvem jeg er, er jeg meget gladere. Det, hvad jeg endelig har gjort,« siger Lindsey Vonn.