Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To fiskere forsvandt omkring Sydfyn mandag eftermiddag. Nu har Søværnets Operative Kommando fundet jollen og de to savnede syd for Årø.

Søværnets Operative Kommando har nu fundet en jolle med påhængsmotor, der matcher den, to mænd sejlede ud i mandag formiddag. Samtidig har redningsfolk fundet to omkomne mænd i vandet, der er identificeret som de to fiskere.

Mandag morgen sejlede to mænd på henholdsvis 33 og 42 år ud fra halvøen Helnæs på Sydfyn, men de vendte ikke hjem ved 16-tiden som aftalt. Mændenes pårørende kunne ikke få kontakt via mobiltelefon, så de slog alarm mandag aften.

Søværnets Operative Kommando ledte hele mandag aften og nat med skibe i området omkring øen Helnæs. Tirsdag morgen var der stadig ingen spor efter jollen og de to mænd, men et tip fra en borger ledte efterforskningen til øen Årø. Her har redningsfolkene nu fundet de to mænd i vandet og en hvid jolle med bunden i vejret, der passer til beskrivelsen af den forsvundne båd.

- Ikke alle pårørende er underrettet. Det er politiet i gang med, og så overtager de eftersøgningen herfra, siger Jesper Rasmussen, presseofficer ved SOK til bt.dk.