Nu kommer den røde farve ind i Intercity-togene. Både udenpå og indeni.

Grøn og blå skifter farve til rød i alle Intercity-tog. Derfor vil togpassagerer den kommende tid opleve, at nakkepuder, gelændere og døre bliver røde i togene. Det sker, fordi DSB vil tilbage til rødderne, fortæller kommunikationsdirektør i DSB, Lars Kaspersen, til dr.dk.

- Den røde farve har altid været forbundet med jernbanedrift i Danmark. Hvis man tager på Jernbanemuseét i Odense, så kan man også se, at den røde farve er gennemgående.

Allerede i 2012 begyndte DSB at bruge den røde farve i stedet for den grønne i annoncer, på skilte og online. DSB-logoet skiftede også farve til rødt, selv om det har været grønt siden 2009, hvor der var fokus på miljø, klima og bæredygtighed i DSB. Dengang og ind til nu har nakkepuderne været blå, og gelænderne og dørene havde et strejf af grønt, men det bliver nu lavet om. DSB forbinder den nye røde farve med hygge.

- Vi vil gerne fremstå mere og være mere et samlet DSB. Det betyder, at man skal have et genkendeligt indtryk, når man rejser med os. Vi synes, at den røde farve er varm og behagelig, siger Lars Kaspersen, DSB.

Forandringen i togene fra grøn/blå til rød startede tidligere i september og afsluttes i 2014.

Andre læser også