En redning af Irma ligger mange på sinde. Men ikke erhvervsmanden Lars Seier Christensen.

Han kan sagtens sætte sig ind i savnet af Irma, og han har fået forespørgsler på at redde kæden, men det har han ikke tænkt sig. Af flere årsager.

»Jeg har fået i underkanten af ti henvendelser fra folk, der gerne vil købe Irma sammen med mig,« lyder det fra Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen.

Han er en driftig forretningsmand, der er kendt for sine investeringer i mange forskellige ting fra cykelhold og fodboldklubben FCK til Michelin-restauranterne Geranium og Alchemist. Og med en formue opgjort af Økonomisk Ugebrev på 2,3 milliarder kroner, kunne han sagtens slå til.

Lars Seier Christensen er blevet spurgt af flere, men han bliver ikke Irmas redningsmand.
Lars Seier Christensen er blevet spurgt af flere, men han bliver ikke Irmas redningsmand. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men det gør han ikke, for Irma står ikke på hans ønskeliste.

»Det er en svær branche, den der. Man skal vide, hvad man laver, og man skal have nogle økonomiske skalaer for at købe rigtig ind, som jeg ikke overhovedet har forstand på. Så det tør jeg ikke at rode mig ud i,« lyder det fra Lars Seier Christensen, der tilføjer:

»Men jeg tænker, at hvis folk gerne vil bevare Irma, så er den bedste måde at gøre det på ved at gå ned og købe noget derinde.«

Selvom han har boet i Schweiz i mere end 12 år og nu kun sjældent handler i danske supermarkeder, så har han alligevel en veneration for Irma.

»Det er da også trist, og jeg kan huske, at jeg som barn nogle gange spurgte min mor, om vi ikke kunne køre ind og se Irmas lysreklamer nede ved Søerne, fordi jeg synes, de var så flotte med hønen, der lagde æg. Så det gjorde vi nogle gange,« lyder det fra rigmanden.

Men selvom Coops udmelding om, at Irma står til at forsvinde fra bybilledet har fået mange kunder til at sende vrede mails til Coop, lave menneskekæder og andre tiltag i håb om at bevare Irma, så tror Lars Seier Christensen, at håbet er spinkelt.

Han mener nemlig, at kunderne selv er det største problem.

»Hvis de stod i lange køer foran hver Irmabutik, så ville de jo ikke lukke, så det kan godt blive lidt hyklerisk,« siger han og tilføjer:

Dagligvarebranchen er ikke noget, som Lars Seier Christensen har lyst til at forsøge sig med at investere i.
Dagligvarebranchen er ikke noget, som Lars Seier Christensen har lyst til at forsøge sig med at investere i. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

»Jeg går ud fra, at det er, fordi Irma ikke går så godt, at man lukker den. Og hvis folk kun gider at snakke om det, men ikke gider at købe ind, så er det lidt deres skyld.«

Mens Lars Seier Christensen altså ikke har lyst til at kaste sig ud i en redning af Irma, forholdt det sig anderledes med Irmas tidligere topchef Alfred Josefsen, der kæmpede for at finde en løsning, så Irma kunne bestå. Det har han blandt andet skrevet om på de sociale medier.

Onsdag meddelte han dog, at han følte sig nødsaget til at opgive redningsauktionen, da Coop ikke var til at forhandle med.

»Tværtimod har Coop nægtet at kommunikere en ønsket salgspris, og derved falder hele intentionen om at undersøge andre veje og muligheder til jorden,« lyder det i en meddelelse fra den tidligere topchef ifølge Ritzau.

Irmas netop afgående direktør Jan Larsen har også tidligere langet ud efter Coops ledelse og modvilje mod at redde Irma. Han mener, at Coop ikke gjorde et helhjertet forsøg på at finde en ny ejer til Irma-kæden.

B.T. har tidligere spurgt både Salling Group, Rema1000 og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der ejer store dele af nemlig.com, om de har fået tilbudt at købe Irma, og om de eventuelt var interesserede i det.

Ingen af de tre ville kommentere spørgsmålene. Salling Group henviser dog til et tweet fra deres direktør Per Bank, der på en opfordring om at købe Irma svarede en Twitter-bruger, at han ikke havde fået muligheden.