Da Emmelie de Forest var syv år gammel, sad hun hjemme i stuen i Mariager og så Brødrene Olsen vinde det internationale melodi grand prix.

- Jeg kan huske det så tydeligt, og jeg kan huske de vendte hjem til Danmark som helte, og jeg tænkte: Det vil jeg også gøre en dag, fortalte Emmelie de Forest tidligere på ugen til BT. Og i dag går den store pigedrøm i opfyldelse.

emmelie

Når den 20-årige dansker søndag forlader sit hotel i Malmø, kører hun over Øresund, hvor der venter hende en kæmpe hyldest. Hun vil først blive taget i mod i foyeren i DRs koncertsal, hvor der vil blive afholdt stort pressemøde. Og herefter går turen til Tivoli, hvor hun vil blive hyldet på Plænen i Tivoli.

Præcis som hendes egne grandprix-helte Brødrene Olsen blev det, efter deres sejr tilbage i 2000. Søndagens sejr betyder også, at Danmark hiver værtskabet over Øresund. Men om festen næste år skal holdes i København, i Herning eller et helt tredje sted, vil DR endnu ikke sige. Til gengæld var det en stolt generaldirektør, der udtalte sig efter sejren. 

- Her fra DR skal der lyde et rigtig stort tillykke til Emmelie, hendes band og sangskriverne. Det er noget helt særligt at vinde det europæiske Melodi Grand Prix for kunstnerne, der får slået deres navn fast i Europa. Det bliver i høj grad også noget helt særligt for Danmark, der gennem næste års europæiske Melodi Grand Prix får en enestående mulighed for at vise Europa, hvem vi er, og hvad vi har at byde på. Og her i DR glæder vi os til at være værter ved grandprixet næste år, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der fulgte showet på første parket i Malmø Arena.

Samler befolkningen

Også DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme var i aftes i Malmø. Han har de sidste to uger fulgt prøverne, pressedækning og ikke mindst Emmelie de Forest. Og han kunne i aftes slet ikke skjule sin enorme begejstring.

- Jeg er utroligt glad for og stolt over den danske sejr. Emmelie og hele holdet bag det danske bidrag har knoklet intensivt gennem de seneste måneder, og det viser sig nu at være det hele værd. Det har været en fantastisk oplevelse at være i Malmø, og det bliver en fantastisk oplevelse at se, hvordan Grand Prixet kan være med til at samle befolkningen, når Danmark næste år skal være værtsland, siger han.

Sådan skal hun fejres

Søndag middag checker Emmelie de Forest og den danske delegation ud af hotel Scandic i Malmø. Herefter går turen over sundet.

15.00: Pressemøde i foyeren i DRs koncerthus

17.30: Emmelie de Forest ankommer til Tivoli. DR transmitterer live med Mads Steffensen som vært. I Tivoli vil hun skrive autografer. Og bagefter træder hun op på scenen på Plænen for at blive hyldet. Hun vil desuden synge vindersangen ’Only teardrops’.

Andre læser også