Rasmus Nielsen, tidligere deltager i X Factor, sidder lige nu på anklagebænken i byretten i Roskilde tiltalt for vold mod sin ekskæreste Sandra Stampe Kolding under en bytur i Roskilde d. 21. maj.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Og da den 18-årige kvinde blev ført ind i retslokalet for kort tid siden, var det en tydeligt presset Rasmus Nielsen, der rød i hovedet forsøgte at se bort fra vidneskranken, hvor ekskæresten blev placeret.

Men da Sandra Stampe Kolding begyndte at afgive forklaring, ændrede stemningen sig hurtigt.

Den nu 18-årige Rasmus både rystede på hovedet flere gange og fnøs af Sandra Stampe Koldings forklaring på, hvad hun husker fra parrets klammeri for to måneder siden.

Særligt da både Sandra Kolding og et vidne forklarede, at Rasmus havde truet med at skære halsen over på dem, hvis de gik til politiet, rystede Rasmus afvisende på hovedet.

Truslen om at få halsen skåret over, hvis ordensmagten hørte om overfaldet, skal ifølge Sandra Kolding være kommet umiddelbart efter klammeriet, og inden Rasmus Nielsen stak af fra gerningsstedet, fordi to taxachauffører opdagede parret.

Lægeundersøgelsen af Sandra Stampe Kolding viser objektivt, at hun har været udsat for fysisk belastning. Hun havde efter hændelsen blødninger i kinden og hævelser i baghovedet.

Rasmus Nielsen, der opnåede en fjerdeplads ved årets X Factor, står ifølge anklageskriftet tiltalt for at have slået og skubbet Sandra Stampe Kolding efter en tur i byen på Diskotek Crazy Daisy i Roskilde d. 22. maj.

- Rasmus havde tidligere på natten givet mig en lussing og var blevet smidt ud af Crazy Daisy, har ekskæresten tidligere fortalt til bt.dk.

- Og da jeg og en veninde senere var på vej hjem, overfaldt han mig ved stationen, hvor han gav mig en knytnæve i hovedet, rev mig i håret og bankede mit hoved ned i jorden to gange, har Sandra Stampe Kolding forklaret.

Ifølge anklageskriftet knyttede Rasmus ligeledes hånden og slog hende i hovedet. Så rev han hair-ekstentions ud af hovedet på hende og skubbede hende omkuld, så hun pådrog sig hævelser i ansigtet. Det voldelige optrin fandt sted tidligt lørdag morgen den 22. maj.

Sandra Kolding er stadig sygemeldt efter hændelsen og kræver 17.000 i erstatning fra sin 18-årige ekskæreste.

Rasmus er tiltalt efter den såkaldt milde voldsparagraf (§244), som omfatter, hvad der defineres som 'simpel vold'. Ifølge Rigsadvokaten kan han straffes med fra bøde op til 3 års fængsel. Det kan være en formildende omstændighed, at han ikke tidligere er straffet for vold. Dog vil fængselsstraffe i sager som denne typisk være af få måneders længde.Rasmus har i retten nægtet at have truet eller slået Sandra Stampe Kolding, ligesom hans forsvarer mener, at ekskæresten lyver om hændelsesforløbet.

Anklageren ønsker 30-40 dages fængsel, men vil lade det være op til dommeren, hvorvidt Rasmus Nielsen kan slippe med samfundstjeneste.