En 24-årig mand fra København er varetægtsfængslet for at have opbygget et arkiv over politiske modstandere og smadret flasker i hovedet på et par af dem.

En 24-årig mand fra København er blevet varetægtsfængslet i 20 dage for at have udspioneret og overfaldet politiske modstandere fra den yderste politiske højrefløj.

Den 24-årige har ifølge Politiets Efterretningstjeneste forbindelse til den venstreradikale gruppering Antifascistisk Aktion (AFA). Han nægter sig skyldig.

Det er anden gang, at politiet fængsler et medlem af AFA for at bedrive voldelig politisk virksomhed.

Den 24-årige er sigtet for gennem hacking at have indsamlet private oplysninger om højreradikale personer og gemt oplysningerne på en af AFA's servere.

Desuden er den 24-årige sigtet for at have planlagt voldelige overfald på politiske modstandere samt for at have smadret flasker i hovedet på to mænd fra den ekstreme højrefløj på Nørreport Bodega i København i oktober sidste år.

Ifølge politiet deltog den AFA-mand, som i forvejen er varetægtsfængslet, også i dette overfald.

Politiets Efterretningstjeneste mener også, at den varetægtsfængslede AFA-duo har spionere mod Dansk Nationalsocialistisk Bevægelses hovedkvarter i Greve.

/ritzau/