Sagerne om vanrøgt at dyr ender ofte nederst i politiets arbejdsbunker. Det er for dårligt, mener Dyrenes Beskyttelse

- Der er store problemer med politiets manglende prioritering i dyreværnssager. Er der rejst en sigtelse, skal politiet sørge for, at dyrene har det godt. Politiet skal simpelthen føre tilsyn. Alt andet er sløseri fra politiets side, siger dyreværnschef for Dyrenes Beskyttelse Jens Svenningsen.

Han har alt for ofte været vidne til sager, hvor politiet er meget langsomme til at rykke ud. Og det er noget, som kollegaen Jørgen Jensen, der er kredsformand i Dyrenes Beskyttelse, kan nikke genkendende til.

- Lige nu har Midt- og Vestjyllands Politi 145 ubehandlede dyreværnssager liggende. Da jeg spurgte en af betjentene fra området, hvad der kommer til at ske med sagerne, sagde han, at de simpelthen ryger i syltekrukken.

Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politi erkender, at der godt kan gå et stykke tid inden de rykker ud. Noget, der også er tilfældet i sagen om Charlotte Lauritzens heste fra St. Heddinge.

- Vi modtog en anmeldelse på hende den 18. november, men vi har ikke været derude endnu. Det skyldes simpelthen klimatopmødet i december samt juleferie.

Så du ved ikke, om den døde hest er blevet fjernet?

- Nej, det ved jeg ikke. Jeg regner med, at jeg kigger forbi i løbet af den næste uges tid.