En overlæge har her til morgen meldt to piger uden for livsfare, efter de blev voldsomt forbrændt i en brand i et solcenter i Glostrup onsdag eftermiddag.

Branden brød ud i solcentret Sun Tan på Kærmindevej i Glostrup onsdag eftermiddag, mens tre kunder var i gang med at tage sol. Pludselig var lokalet fyldt med røg, og de måtte kæmpe en desperat kamp for at komme ud, mens røgen fyldte deres lunger.

Da brandvæsnet kom til, lå pigerne og skreg på gaden, mens folk pøsede vand på dem, ifølge Vestegnens Brandvæsen. De sendte derefter røgdykkere ind for at sikre, at der ikke var flere fanget i solcentret.

Vidner har fortalt til eb.dk, at døren ind til solcentret var låst, og de måtte sparke døren op. Det mener efterforskningsleder Steen Ørskov Larsen fra Vestegnens Politi dog ikke er tilfældet.

- Der er jo formentlig tale om, at de blev forvirrede, konfuse og skrækslagne, fordi de ikke kunne finde udgangen i det røgfyldte lokale, siger Steen Ørskov Larsen.


To af pigerne har været i livsfare efter branden, men de er netop meldt uden for livsfare af en overlæge på Rigshospitalet. De blev kørt til Rigshospitalet med anden- og tredjegradsforbrændinger på arme og kroppen plus risiko for lungeskader

Desuden blev en kunde og en person, der agerede redningsmand, kørt til observation for røgforgiftning.

Politiet havde først en teori om, at branden var påsat. Men der er ikke fundet brandbare væsker.

- Det kunne tyde på, at branden skyldes et cigaretskod i en papirkurv. Der står sådan en papirdispenser med en papirkurv nedenunder. Der er ikke noget, der tyder på, at branden er påsat, som det forlød i starten, fortæller Steen Ørskov Larsen.

Der er rent faktisk overvågning i solcentret, så det er en af de ting, som politiet nu skal til at have kigget igennem. Desuden vil de gerne tale med nogle piger, som har været i solcentret kort før branden opstod.

Hvis branden skyldes en cigaret i papirkurven er det ikke til at sige, hvor lang tid den har ligget og ulmet.

- Det kan gå både hurtigt og langsomt. Det kommer an på, hvordan og hvor den lige lander, siger Steen Ørskov Larsen. 

Hvis man er den uheldige, der har smidt en tændt cigaret i papirkurven og har forvoldt branden, er der forskellige paragraffer, der kan tages i brug. Eksempelvis kan man, ifølge Steen Ørskov Larsen, risikere en sigtelse for "uagtsom handling". Hvis nogen, i værste fald, afgår ved døden, kan man altså risikere en sigtelse for uagtsomt manddrab.