____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den mand, der torsdag formiddag fandt et spædbarn i taske i Rektorparken i København, troede i første omgang, at det var en dukke der lå i tasken. Heldigvis valgte han at kigge ekstra efter og fandt altså ud af det var en levende pige der lå i tasken svøbt i et håndklæde. Det oplyser Politikommissær Hans Erik Raben, der er tilstede ved findestedet.

- Jeg tænkte, at det var en dukke, men så kunne jeg se, at hånden bevægede sig, fortæller den 33-årige mand til politiken.dk.Han er på barsel og var ude at gå med barnevognen omkring halv elleve, da han fik øje på den lilla sportstaske af mærket Dunlop, der stod oven på en pude. Han tilkaldte hjælp og fik en bilist til at starte bilen og sætte varme på. Han satte sig ind i bilen og forsøgte at varme pigen indtil ambulancen ankom kort efter. Ved ankomsten til Rigshospitalet havde pigen en kropstemperatur på bare 27 grader, men hun skulle være i god behold nu.

Hans Erik Raben tager det blandt andet som et godt tegn, at politiets teknikere, kunne høre pigen skrige i baggrunden, da man var i telefonisk kontakt med hospitalet.

Det vides endnu ikke, hvor længe pigen har ligget ude i kulden inden hun blev fundet, men Hans Erik Raben oplyser, at et kvindeligt vidne allerede kl. otte i morges havde set tasken, men da der hverken kom lyde eller bevægelse fra tasken tænkte hun ikke videre over det.

Politiet efterlyser vidner der kan have set noget, eller personer som kender kvinder der har været gravide, og som man mener kan være moren. Både for at få identificeret pigen, og for at hjælpe moren.