En formentlig 43-årig hjemløs mand blev dræbt af et tog på Albertslund Station tirsdag aften, da han kravlede ned på skinnerne.

- Vi tror, at det er en hjemløs, der af en eller anden grund har bevæget sig ned på banelegemet. Om det er for at samle tomme flasker op, eller om det er, fordi han har stukket nogle ting af vejen under de her udhæng, der er på perronerne, ved vi ikke. Men vi kan i hvert fald konstatere, at han havde medbragt poser med mad og øl, som han formentlig skulle have efterfølgende, fortæller vagtchef hos Vestegnens Politi, Brian Larsen.

Politiet fik meldingen kl. 19.42.

Manden har været nede på skinnerne i 10-15 sekunder, da han bliver ramt af et gennemkørende tog, der kører med 90 km/t. Lokomotivføreren har efterfølgende forklaret, at han først opdagede manden 3-5 meter før påkørslen og trak nødbremsen. Og da var det alt for sent.

Politiet har gennemset optagelser fra overvågningskameraer på stationen, hvor de kan se, at manden kommer alene ind med et tog 3-4 minutter før påkørslen.

Her går han rundt på perronen og sætter sine poser, før han går ned på banelegemet nede i enden af perronen, og her er han uden for kameraernes synsvinkel, fordi de ikke rækker så langt.

- Så hvad han laver i de ti sekunder, han er nede på perronen, det ved vi ikke, siger Brian Larsen.

Manden er endnu ikke 100 procent identificeret, og pårørende er derfor endnu ikke underrettet.

Der var personer til stede på perronen, men der er ingen, der så ham, da han kravlede ned på skinnerne.