Den 29-årige Mikael Daasbjergs Suzuki-bildør var effektiv søndag aften, da den blev brugt til at nedlægge en af de såkaldte skræmmeklovne.

Det skriver Skive Folkeblad.

Endnu en af de berygtede skræmmeklovne var taget ud for at skræmme bilister og forbipasserende ved Salling søndag aften. Det endte dog med, at klovnen selv stod tilbage som en ’klovn’, da han måtte flygte fra stedet ud over markerne i Salling-området.

Mikael Daasbjerg var ude og køre omkring klokken 21 på en landevej mellem Breum og Jebjerg. Han kunne se noget i mørket, som han umiddelbart troede var et dådyr, der havde begivet sig ud på vejen.

Han blev dog en smule overrasket, da det gik op for ham, at det var en af de såkaldte skræmmeklovne med rød næse og glimmertøj, der ville hoppe ud foran hans bil. Klovnen virkede truende, men Mikael ville ikke finde sig i, at klovnen skulle slippe godt fra det.

Suzuki-dør væltede klovnen omkuld

»Jeg ville jo ud og have fat i ham. Der er mange skolebørn, der cykler på den strækning, og jeg har selv børn. Hvad bilder han sig egentlig ind at rende og skræmme folk?« siger Mikael Daasbjerg til Skive Folkeblad.

Derfor bremsede Mikael Daasbjerg ned og åbnede døren, og det resulterede i, at klovnen blev ramt af Mikaels Suzuki-dør og væltede omkuld.

Klovnen råbte »av for helvede« og stak efterfølgende af ud i markerne i en flyvende fart. Mikael Daasbjerg kunne høre på klovnens stemme, at det højst sandsynligt var en ung mand. Bildøren havde ikke taget skade, så Mikael Daasbjerg tror ikke, at skræmmeklovnen kom slemt til skade.

Politiet overvejede at sende en patruljevogn

Efterfølgende kontaktede Mikael Daasbjerg det lokale politi, som sagde til ham, at de ville overveje at sende en patruljevogn. Men da der ikke var en patruljevogn i nærheden, vurderede politiet, at der ikke var sket nogen skade, og at klovnen alligevel var stukket af.

Lokalpolitiet i Skive oplyser til Skive Folkeblad, at de ikke har noteret noget vedrørende hændelsen i deres døgnrapport.

Politiet anbefaler dog, at man tager bestik af situationen, inden man reagerer, hvis man støder ind i de her klovne. Hvis klovnene har våben eller er meget truende, skal man kontakte politiet med det samme. Samtidig understreger Lokal Politiet i Skive, at selvtægt er ulovligt.