Her er nogle af de argumenter, som kom frem under sagen.

Moderens forsvarer Henrik Garlik Jensen:

- Det synes meningsløst at tale om vanrøgt i en familie med så mange børn. Det er jo nærmest umuligt at holde rent med så mange børn i huset.

- Børnene er ikke udviklet alderssvarende, lyder anklagen. Men spørgsmålet er om børnene havde udviklet sig anderledes under andre forhold.

- Der var ingen støtte i det daglige, moderen levede i et svært parforhold, og ingen fortalte hende, at noget var galt i familien. Kommunen greb ikke tilstrækkeligt ind overfor de påståede overgreb i den store familie, og derfor kunne moderen reelt ikke vide, at noget var meget alvorligt galt.

- Hun har forklaret, at hun blev truet og tvunget til at grave sin egen grav. Men jeg har været på ejendommen og kan ikke finde nogen grav. Der er godt nok noget løs jord et sted, og det ser ud som om, der er gravet, men jeg vil slet ikke tænke på det, som en grav.

- Jeg har selv været på ejendommen i Brønderslev. Jeg har selv været i annekset. Og jeg har selv været i loftsrummet. Og så spørger jeg mig selv: Hvordan kan man påstå, at en person har været berøvet sin frihed her? Jeg kan ikke få billedet til at passe. Når jeg har hørt den ældste datters forklaring, har jeg knebet mig selv i armen. Noget af det er sikkert rigtigt, men ligeså ofte tror jeg ikke, det er rigtigt. Hvorfor har hun ikke bare forladt ejendommen? Hun kunne jo bare gå. Faderen var tit væk fra ejendommen for at arbejde for Låsby Svendsen.

- Er 'M' (datteren red.) ved at udvikle sig til en stjerne i sit eget realityshow? Fordrejer hun oplysningerne, fordi hun derved får den opmærksomhed, hun aldrig før har fået? Jeg har aldrig før oplevet en forurettet, der har fået den behandling, som 'M' har fået i denne sag. Hun bor på hotel og skal snart være med i et tv-program kun om hende. Måske får det hende til at gøre noget ekstra for at tækkes anklagemyndigheden.

Faderens forsvarer Anne Mette Ovesen:

- Hun (om den ældste datter red.) er blevet båret på hænder gennem hele systemet, siger hun og støtter sin kollegas påstand om, at pigen i vid udstrækning siger, hvad anklageren vil høre, for at beholde sin plads i rampelyset.

- Det er ikke forbudt at være fattig i Danmark. Det er heller ikke ulovligt at have mange børn. Men det koster. Og hvor kan man så bo? I den slags huse, som familien havde. Billige, forfaldne huse på landet af den slags, som Låsby Svendsen udlejer.

- Da myndighederne greb ind i hjemmet ved Brønderslev, var der afføring og urin fra mennesker og dyr på gulvet, og bad og toilet var tilstoppet. Samtidig var køkkenet uegnet til forarbejdning af menneskeføde i følge anklageskriftet. Tilstanden i hjemmet var dog et særtilfælde, siger forsvareren. Kloakken var stoppet, og det havde den ikke været før, siger hun.

- Den ældste datter har forklaret politiet, at hun blev tvunget til at spise og slikke afføring og urin fra heste og hunde. Hun er alene om denne forklaring, og forsvareren mener også her, der er tale om fantasi. Faderen har angiveligt sagt, at den ældste datter lugtede af hestepærer ud af munden. Forsvareren mener, dette må have udløst den påståede fantasi.

- Heller ikke anklagen om, at faderen tvang den ældste datter til at grave sin egen grav, er sand, mener forsvareren. Det kan den simpelthen ikke være, mener hun.

- Anne Mette Ovesen mener, manglende bevoksning på stedet, hvor graven skulle være, beviser, at episoden ikke kan være sket mere end et halv t år tidligere, som datteren siger

- Anne Mette Ovesen erkender, at pigen, der nu er 21 år, har boet i hhv. et anneks og et loftrum i en periode på flere måneder. - Men ingen har tvunget hende til at bo der. Det er ikke særlig lækkert. Det nægter jeg ikke. Men det er kun 'M' (datteren) selv, der har valgt at bo der. Når døren ikke er låst, kan det aldrig blive frihedsberøvelse, siger hun.

- Faderen er tiltalt for at have slået den ældste datter i hovedet og på kroppen med blandt andet træpæle, metalrør og et baseballbat. Men det kan ikke være rigtigt, for så ville det tydeligt kunne ses på datterens hoved og krop, argumenterer forsvareren.

- Jeg tror godt, vi kan forestille os, hvordan man vil se ud, hvis man er blevet slået i hovedet med et boldtræ. Og der var ingen skader på 'M' siger forsvareren.

- Hvis anklageren har ret i, hvad han siger, der er sket med 'M' (den ældste datter red.), så var hun kommet her i retten i en kørestol. Det gjorde hun ikke. Hun gik høj og rank og flot. Så det her er igen udtryk for hendes fantasier.

- Skal man dømmes, fordi 'M' (den ældste datter red.) fortæller, at det her er sket? Det mener jeg ikke. Er hun og den person, hun er, så troværdig, at der skal dømmes? Det her er et af de områder, hvor der sker flest justitsmord i Danmark. Det er forklaring mod forklaring, og derfor er det vigtigt, at forklaringen fra den forurettede er overbevisende. Her har vi ingen overbevisende forklaring.

- Hesten skulle angiveligt have 'besteget' den nu 21-årige pige, mens hun stod foroverbøjet. - Jeg har haft heste. En hest vejer måske 500 kilo. Mindst 300 kilo i hvert fald. I følge forklaringen skulle den have haft sine ben oppe på hende. Hvordan skulle hun overhovedet holde til det? Det er vi mennesker ikke bygget til. Vi kan holde vores egen kropsvægt. Højest, siger Anne Mette Ovesen.

- Den ældste datter har forklaret, at faderen ville tvinge hende til at give oralsex til en yngre halvbror, der da var 6-7 år.

- Ifølge forklaringen blev den meget unge dreng iført et kondom inden overgrebet. Forsvareren mener, dette beviser, at der er tale om opspind fra datterens side, da en dreng på 6-7 år ganske enkelt ikke kan anvende et kondom, der i sagens natur er designet til voksne.

Anklager Michael Møller Hansen

Anklager Michael Møller Hansen fik efter forsvarernes procedurer ordet og han tog her kraftigt afstand fra visse af forsvarernes argumenter:

- Det er fuldstændig upassende, at sammenligne 'M' (Ældste datter red.) med Amalie fra Paradise Hotel og andre reality-stjerner. Det er mig ubegribeligt, at man kan stille sig op og sige sådan noget. Det er forstemmende.

- Den gang, jeg fik den her sag, tænkte jeg også, at det kan ikke lade sig gøre. Men, og kald mig så bare mærkelig, så gik jeg på nettet. Og tro mig - nogle af de klip, der ligger der, viser, at det sagtens kan lade sig gøre. (Om hestevoldtægt red.)