____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Cafe Viking på Nørrebro er endnu en gang blevet udsat for hærværk. Natten til mandag har ukendte gerningsmænd kastet maling på værtshuset, der i slutningen af august i år blev startskuddet på et opgør mod afpresning fra bander, som krævede beskyttelsespenge. Dengang stod værtshusets ejer Jane Pedersen frem og fortalte om afpresningen efter afpresserne have kastet sten gennem ruderne, da hun nægtede betale beskyttelsespenge.

Siden da har hun kun fået positive tilkendegivelser for sin kamp mod bander. Så det var en chokeret værtshusejer, der mandag morgen kom for at åbne stedet og fandt det indsmurt i maling.


- Der har intet været foruden det her, der kommer nu. Jeg ved ikke om jeg skulle have en forskrækkelse eller hvad det er. Det er bare mærkeligt, at det skulle ske nu, når der ikke er sket noget i 24 år. Det kan være nogen, der skal true mig og fortælle, at de stadig er her, eller det kan være nogen, der skal have noget sjov. Om det er en trussel eller almindeligt hærværk er ikke til at sige, siger hun til BT.

Hun har dog en mistanke om, at det være afpresserne, der er vendt tilbage. 

- De kan ikke smadre mine ruder mere, så nu er det blevet maling. Det er sket i nat. og vi kan ikke se hvem der har gjort det, men har jo sin mistanke, det har man jo lov til, siger hun.

Politiet ved heller ikke om hærværket har relation til afpresningssagerne.

- Vi har kørt en hændelse på det. Det er ikke efterfulgt af noget andet. Der er ikke nogen af de andre værtshuse, som har været udsat for noget. Både Cafe Viking og Cafe Heimdal har været en del af det sagskompleks som der kører en trusselssag på, og Cafe Heimdal har ikke været udsat for noget, fortæller vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politis bandeenhed.   

Selvom Jane Pedersen ikke ved, hvem der står bag hærværket er én ting dog sikkert. Jane lader sig ikke skræmme.

- Jeg har ikke tænkt mig at gå under jorden. Jeg bliver ved med at kæmpe og jeg kommer også gerne og vidner, det er helt sikkert. Ellers har jeg tabt min sag og værdigheden over for mig selv, siger hun.

Hun anmeldte straks hærværket til politiet, der dukkede op på Cafe Viking med fire betjente. Den 22. september blev en 19-årig mand med tilknytning til Nørrebrobanden Brothas anholdt og sigtet for trusler mod Jane Pedersen. Han sidder fortsat varetægtsfængslet, foreløbig frem til næste mandag.